Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Evropa bude mít na Laver Cupu "velkou čtyřku". Borgův tým hvězd doplnil Djokovič

Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray a Novak Djokovič v jednom týmu? Čtyři nejvýznamnější zástupci výjimečné tenisové generace posledních patnácti let by se měli společně představit v týmu Evropy na dalším Laver Cupu. Kapitán výběru Björn Borg doplnil hvězdnou sestavu o sedminásobného wimbledonského šampiona Djokoviče.

Novak Djokovič a Roger Federer v semifinále Australian Open
zdroj: ČTK/AP

"Je to jediná soutěž, v níž můžete hrát v týmu s lidmi, se kterými normálně soupeříte. A připojit se k Rafovi, Rogerovi a Andymu, třem mým největším soupeřům všech dob, to bude skutečně unikátní okamžik v historii našeho sportu," uvedl Djokovič v prohlášení.

Nadal, Djokovič, Federer a Murray dominovali světovému tenisu v posledních dvou desetiletích. Mezi sebou si rozdělili 66 grandslamových titulů. Rekordmanem je s 22 trofejemi Nadal, Djokovič má po letošním wimbledonském triumfu o jednu méně, Federer je na dvaceti titulech a Murray má tři.

Laver Cup se hrál poprvé v roce 2017 v Praze. Všechny čtyři dosavadní ročníky vyhrála Evropa nad světovým výběrem. Djokovič dosud startoval jen ve druhém ročníku v roce 2018. Páté měření sil s výběrem světa se letos uskuteční od 23. do 25. září v Londýně.

"Nemyslím si, že bych si kdy dokázal představit, že budu mít tyhle čtyři ikony našeho sportu společně v jednom týmu," řekl Borg. "Každý rok je naším cílem vyhrát. S Rafou, Rogerem, Andym a Novakem v týmu se mi naše vyhlídky zamlouvají," dodal.

Kapitán výběru světa John McEnroe zatím nominoval tři tenisty. Hrát budou Kanaďan Félix Auger-Aliassime, Američan Taylor Fritz a Diego Schwartzman z Argentiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články