Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Duo "Fedal" v akci. Nezapomenutelný zážitek, těžká úloha favoritů i vtípky na tiskové konferenci

Bylo to jako by Messi a Ronaldo společně rozehrávali standardní situace nebo kdyby Alberto Contador a Chris Froome šlapali na tandemovém kole. Zkrátka těžko představitelné. Od sobotního večera už ale celý svět ví, jak to vypadá, když Roger Federer a Rafael Nadal - tedy 35 grandslamových titulů - stojí na jedné straně sítě. "Byl to skvělý zážitek, ale i dál jsme Rafa a já rivalové," hodnotil společnou čtyřhru Švýcar. "Bylo mi ctí s ním hrát," prohlásil na oplátku Nadal.

Roger Federer a Rafael Nadal
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Dvojhvězdí Federer–Nadal nebo zkráceně "Fedal", jak se během večera na sociálních sítích vžilo, bylo jednoznačným favoritem očekávané večerní čtyřhry proti americkému páru Sam Querrey – Jack Sock.

"Byli jsme ale v těžké situaci. Kdo nesleduje tenis tak podrobně, tak si možná mohl myslet, že papírově musíme jasně vyhrát, ale já nehrál debla tři roky a stála proti nám zkušená a dobře servírující dvojice. Nebylo to nic jednoduchého," sdělil novinářům na tiskové konferenci Federer.

"Na síti jsem nebyl tak hbitý a chvíli mi trvalo, než jsem se dostal do správného rytmu a předváděl ten správný postřeh," vyprávěl Federer, načež ho španělský parťák přerušil. "Ale zlepšoval ses, ten úder na konci, to bylo něco," uvedl Nadal.

Švýcar neváhal a slovní tenis pokračoval. "Ten úder měl vypadat úplně jinak, měl jsem štěstí, že to takhle dopadlo," reagoval Federer. Našlapaná konferenční místnost se hlasitě zasmála. Vidět ty dva pohromadě na jedné tiskové konferenci byl zážitek i pro novináře. Federer Nadalovi jeho šťouchnutí vrátil, když Španěl vypočítával, kolik výher týmu Evropy stačí na celkové vítězství. "Doufám, že to máš dobře propočítané, budu ti teda věřit," řekl Nadal.

To, že se už léta potkávají na největších turnajích a v důležitých zápasech okruhu ATP zkrátka nezapřou. Mají k sobě velký respekt. Společné působení pro ně přineslo i neobvyklou situaci, protože při společném tréninku nechtěl ani jeden tomu druhému odkrývat nic významného ze své hry nebo přípravy.

"Zůstáváme stále velkými soupeři, na tom se nic nemění," zdůraznil Federer. "Máme ovšem momentálně jeden společný cíl, kterým je zvednout nad hlavu ten krásný pohár," dodal. Po vítězství v super tie-breaku nad Američany Querrym a Sockem k tomu má evropský výběr relativně blízko. Vede 9:3 a k celkovému triumfu na premiérovém Laver Cupu musí v O2 aréně dvakrát zvítězit.

Zdroj
ČT sport, Twitter.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články