Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Bylo to o maličkostech a neměli jsme štěstí, řekl Berdych po třetí porážce

Těšil se na prestižní turnaj v domácím prostředí a v elitní společnosti nejlepších tenistů planety. Výsledkově se mu ovšem příliš nevydařil. Dvě porážky ve čtyřhrách a jedna v singlu zanechala v Tomáši Berdychovi rozporuplné pocity z působení na premiérovém ročníku Laver Cupu. "Trochu mi to kazí celkový dojem z turnaje. Výkony v jednotlivých zápasech hodnotím spíš pozitivně. Ale nehraje se na krásu, takže samozřejmě bych byl mnohem radši, kdybych jeden z těch tří vyrovnaných zápasů vyhrál," uvedl Berdych.

Tomáš Berdych s Marinem Čiličem
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

V deblu, při kterém mu parťáka tentokrát dělal Chorvat Marin Čilič, se potýkal s přesností a efektivitou hry na síti. Když se mu dařilo, byla česko-chorvatská dvojice rovnocenným protivníkem amerických pistolníků Socka s Isnerem. Právě díky jeho vítězným úderům se Evropa zvedla ve druhém setu ze stavu 0:3. V obou tie-brejcích dvouhodinové bitvy měli ale nakonec navrch Američané.

"Dělali jsme, co se dalo. Není to ale žádná věda. Vyrovnané zápasy rozhodují maličkosti a nám v závěru tolik nepřálo štěstí," dodal Berdych. "Rozdílovým hráčem byl asi Jack Sock. Během víkendu se skvěle rozehrál. Jsem spokojen s tím, jak jsme bojovali. Zpochybňovat můžeme několik míčků, reakcí a rozhodnutí v samotném závěru," uvedl po zápase chorvatský tenista Čilič.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěrečné momenty utkání Berdych/Čilič - Sock/Isner

Obdivně o comebacku Berdycha s Čiličem hovořil i americký deblový specialista Jack Sock, zatím nejvytěžovanější hráč výběru světa na turnaji: "Smekám před nimi, bojovali až do konce a není snadné se vzchopit z takového stavu, ale i tenhle zápas ukázal, proč je tahle akce tak mimořádná. Hraje se zkrátka nesmírně vyrovnaný tenis."

Oba evropští tenisté vnímali důležitost duelu, ve kterém se hrálo o tři body. Zároveň cítili podporu celého týmu Evropy. "Je skvělé, když vám Roger a Rafa chtějí poradit a prožívají vaše zápasy, nejen ty své. V tom spočívá velké kouzlo Laver Cupu," prozradil Berdych.

Tomáš Berdych s Marinem Čiličem
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Beru pozitivně, že se mně i nám v zápase podařilo poprat s nepříznivým vývojem, a pak jsme předváděli takový tenis, jaký jsme chtěli. Jsem opravdu hrdý, že jsem mohl být součástí takové akce a takové společnosti hráčů. Praha může být pyšná, že sem Laver Cup zamířil. Celé to bylo neskutečné. Ano, trochu mě mrzí, že jsem k tomu v těch svých vyrovnaných zápasech nepřidal vítězství," uzavřel Berdych.

Právě. Po utkání se hlavně počítají body a ty po úvodní čtyřhře spadly do měšce výběru světa. Vše je tak otevřené a je jasné, že o držiteli Laver Cupu rozhodnou až večerní dvouhry.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články