Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Kyrgios zlobí dál. Psychologa nepotřebuje a distanc odkroutí celý

Sydney - Nick Kyrgios, "zlobivé dítě" současného tenisu, pravděpodobně nevyužije možnost snížit svůj osmitýdenní zákaz od ATP za fádní herní projev během duelu s Mischou Zverevem, který před týdnem prohrál v čínské Šanghaji poměrem 3:6, 1:6 za osmačtyřicet minut. Dle svých slov se na návštěvu sportovního psychologa, což byla podmínka tenisové asociace pro dřívější návrat do koloběhu turnajů, nechystá.

Nick Kyrgios
zdroj: REUTERS autor: Issei Kato

Během pravidelného twitterového chatu s fanoušky napsal kontroverzní Australan jednomu z příznivců, že pomoc odborníka nejspíš nevyhledá. "Pravděpodobně ne," odpověděl.

Řídící orgán mužského tenisového okruhu předem deklaroval, že zákaz by se snížil na tři týdny v případě, pokud rodák z Canberry absolvuje speciální sezení. "Nick chápe závažnost svých činů a vyjádřil ochotu na sobě pracovat," uvedl v prohlášení australský tenisový svaz.

Kyrgios, který po verdiktu sliboval, že volný čas využije k zlepšení sebe samotného jak na kurtu, tak mimo něj, však twitterovým prohlášením opět ukázal svůj přístup k tenisu, fanouškům a expertům.

Jednadvacetiletý hráč způsobil rozruch letargickým výkonem proti staršímu bratrovi slavnějšího Alexandera Zvereva. Na německého soupeře například poslal slabé první podání rychlostí 108 km/h nebo odkráčel ze hřiště místo snahy o return.

V jedné fázi zápasu byl obviněn z neprofesionálního chování hlavním rozhodčím, čelil zlobě rozohněného publika a následně mu ATP uložila pokutu 25 tisíc dolarů (614 tisíc korun) za jednání v rozporu s integritou hry.

Po utkání australský daviscupový reprezentant prohlásil, že fanouškům nic nedluží, což později přeformuloval. Za hlavní důvod nedostatku herního úsilí označil zranění a fyzické vyčerpání.

Zdroj
Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články