Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Kyrgios po triumfu v Tokiu ukázal svou druhou tvář. "Odchodil" zápas se Zverevem

Šanghaj – Nick Kyrgios opět ukázal, že kromě faktu, že je vynikajícím tenistou, působí rovněž jako neřízená střela. Na turnaji v čínské Šanghaji, tři dny po zisku titulu v Tokiu, nechal promluvit svůj nezkrotitelný temperament a doslova odchodil utkání druhého kola s Němcem Mischou Zverevem, s nímž prohrál za osmačtyřicet minut 3:6, 1:6.

Nick Kyrgios
zdroj: REUTERS autor: Issei Kato

Jednadvacetiletý Kyrgios, který je pověstný svými výbuchy vzteku na kurtu, "bojkot" zápasu vůbec neskrýval. Na Zvereva například poslal slabé první podání o rychlosti 108 km/h a naopak druhý servis napálil téměř dvakrát rychleji (210 km/h).

Talentovaný Australan také po slabém podání ani nečekal na soupeřův return a vydal se směrem k lavičce. Hlavní rozhodčí Ali Nili jej za těžko pochopitelné chování napomínal slovy: "Tohle je profesionální turnaj, tak se chovej jako profesionál."

Ke konci zápasu čelil Australan zlobě diváků, kteří na něj bučeli a křičeli. "Měj respekt k tenisu," zaječel na Kyrgiose jeden muž z publika, jemuž se od tenisty dostalo odpovědi: "Chceš si to sem jít zkusit?"

Emotivní zkraty Nicka Kyrgiose z nedávné minulosti

18. 8. 2016

Po prvním setu na turnaji v Cincinnati proti Bornu Čoričovi z Chorvatska "rozsekal" tři své rakety během několika vteřin.

26. 7. 2016

"Pravda je taková, že teď jsem víc vzrušený z vylíhnutého vejce než proměněného brejkbolu" - vyjádření Nicka Kyrgiose s asociací na hru Pokemon Go po prohře se sedmnáctiletým Kanaďanem Denisem Shapovalovem.

13. 8. 2015

"Kokkinakis Ti ojel přítelkyni" - během utkání proti Stanu Wawrinkovi zachytily mikrofony u kurtu Kyrgiosovu poznámku směřující k švýcarskému držiteli tří grandslamových titulů.

Ani po zápase rodák z Canberry nic neubral ze své buřičské nálady. Zlostně reagoval na dotaz novináře, zda nedluží divákům lepší výkon. "Pokud se jim to nelíbí, tak se na to nemusejí dívat. Ať prostě odejdou. Nic jim nedlužím," řekl.

Jeho přemožitel Zverev žertoval, že Kyrgiosova podání mu někdy připomínala servisy jeho přítelkyně. Kritizovat však Australana za malou snahu nechtěl. "Choval by se tak Federer? Asi ne. Ale Kyrgios má prostě kreativní mysl... Je patnáctý, šestnáctý na světě, takže asi něco dělá správně," řekl starší bratr talentovaného Alexandra Zvereva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články