Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Kyrgios opět vyváděl, v Cincinnati nadával rozhodčímu a ničil rakety

Australský bouřlivák Nick Kyrgios na sebe opět strhnul pozornost nikoliv tenisovým uměním, ale svým chováním. Na turnaji Masters v Cincinnati nadával rozhodčímu a rozmlátil několik raket. Po prohraném zápase druhého kola s Karenem Chačanovem z Ruska dostal od ATP pokutu 113 000 dolarů (2,6 milionu korun) a hrozí mu i suspendace.

Nick Kyrgios
zdroj: ČTK/ZUMA/Adam Lacy

Čtyřiadvacetiletý Kyrgios, jenž vyvolá rozruch prakticky na každém turnaji, si ve středu opět vybíjel zlost na sudím. S Fergusem Murphym měl spory už před dvěma týdny ve Washingtonu, kde Australan došel až k titulu.

Tentokrát nešetřil sprostými nadávkami. Na konci druhého setu sudímu například vyčítal, že příliš brzy zapnul odpočítávání času do zahájení hry. Irský rozhodčí ho penalizoval. Kyrgios pak navzdory protestům Murphyho odešel z kurtu, údajně na toaletu, a v tunelu rozmlátil dvě rakety.

"Seš nejhorší rozhodčí, jakého jsem kdy viděl," vykřikoval Kyrgios a přidal spoustu peprných výrazů. Chačanov se nenechal rozhodit, vyhrál 6:7, 7:6, 6:2 a postoupil do osmifinále. "Byl to složitý zápas. Pro všechny je těžké proti němu hrát. Musíte se hlavně snažit se soustředit," uvedl Chačanov.

Minulý týden v Montrealu se Kyrgios hádal s rozhodčím kvůli tomu, že ručníky nejsou dost bílé. I s výbušnou povahou rodák z Canberry vyhrál na okruhu ATP šest turnajů, ve světovém žebříčku je aktuálně sedmadvacátý.

Vedení mužského tenisového okruhu Kyrgiosovi ve středečním utkání napočítalo celkem devět disciplinárních prohřešků a udělilo mu pokutu 113 000 dolarů. Zároveň ATP uvedla, že se bude zápasem zabývat ještě podrobněji a její případná zjištění mohou vést k dalším pokutám či zastavení činnosti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články