Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Kvůli Davisovu poháru se letos neuskuteční tenisová extraliga

Praha - Poprvé po osmi letech se letos neuskuteční tenisová extraliga smíšených družstev. Důvodem je postup tenistů do semifinále Davisova poháru, které se bude hrát ve stejném termínu, v jakém byla naplánována domácí týmová soutěž. Informaci dnes potvrdil předseda Asociace extraligových klubů Petr Huťka. "Ve jménu Davis Cupu jsme extraligu zrušili. Trošičku jsme to mohli předpokládat, kdybychom tenistům věřili, ale termíny je obecně těžké najít. Bylo to rozhodnutí valné hromady klubů," uvedl Huťka.

Extraligu loni podruhé za sebou vyhrál Prostějov, který má v daviscupovém týmu teoreticky tři hráče - Berdycha, Štěpánka a Dlouhého. Pražský I. ČLTK zase Iva Mináře a Jana Hernycha. Všichni pravděpodobně pojedou na semifinále Davisova poháru do Chorvatska, kde se bude hrát zřejmě na antuce 18. až 20. září.

Extraliga se naposledy nehrála v roce 2001 a důvodem byl rovněž Davisův pohár. Tenkrát se Češi připravovali na baráž proti Rumunsku a zápas v prostějovské hale zvládli, takže se udrželi mezi elitou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články