Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kvitovou přivítali nadšení Fulnečané

Fulnek – Slavnostní vítání Petry Kvitové nebere konce. Vítězka letošní ženské dvouhry ve Wimbledonu dnes dorazila domů do Fulneku, kde žije od dětství, a dostalo se jí velké pocty. Až do dnešního dne bylo zapsáno mezi čestnými občany šestitisícového města pouze jediné jméno – Jan Amos Komenský. Nyní se k pedagogovi, filozofovi a teologovi přidala i česká tenistka. Na slavnost dnes přijela v bílém kabrioletu a na sobě měla krátké pestrobarevné šaty. Ovacemi ji odměnilo zhruba 1500 lidí.

"Tolik lidí ještě na náměstí ve Fulneku nikdy nebylo," prohlásila starostka města Jana Mocová. Ta na náměstí předala Kvitové dekret o čestném občanství. "Jsi pro nás velkým vzorem," řekla Kvitové starostka. Slavné rodačce předala také dárek od města: náušnice od místní šperkařky Radky Kovačíkové. Starostka uvedla, že vedení města uvažuje o tom, že by vytvořilo nějakou stálou expozici věnovanou úspěšné sportovkyni. Kvitová dostala také obrovský dort s nápisem "2011 Wimbledon - Petro, jsi nejlepší".

Na pódiu na náměstí vystoupili i tenistčini rodiče Pavla a Jiří Kvitovi a také její učitelé z fulnecké základní školy. "Byla to spíše vzorňačka. Někdy z diktátu lufty měla, ale na vysvědčení ode mě nikdy nedostala horší známku než dvojku," přiznal bývalý učitel Alois Kozel.

Je nám líto, video expirovalo.
Fulnek vítal Kvitovou

Wimbledonská vítězka řekla, že přivítání v rodném městě bylo úžasné. "Když mluvila paní starostka, celé jsem si to zase promítala, Wimbledon a finále, bylo to něco krásného," řekla Kvitová. Dodala, že je vždycky ráda, když může zavítat do Fulneku nebo do Prostějova za kamarády, s kterými určitě i teď zajde do kina. "Příští týden jedu do Tater na kondiční soustředění, takže na odpočinek to nevypadá," podotkla.

Petra Kvitová najezdila po republice od svého pondělního návratu z Velké Británie mnoho kilometrů, absolvovala nespočet setkání, rozdala desítky rozhovorů, únava už ji tak provází na každém kroku. "Tyto povinnosti jsou jak příjemné, tak i únavné. Už se těším, až naskočím do tréninkového procesu," dodala Kvitová.


Kvitová se stala třetí českou rodačkou, která vyhrála dvouhru ve Wimbledonu. Před ní to dokázaly Martina Navrátilová a Jana Novotná. Kvitová letos v Londýně získala svůj první grandslamový titul.

Plakát Petry Kvitové ve Fulneku
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články