Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Kvitovou na indianském "pohřebišti" zradilo podání. Berdych zazářil

Indian Wells (USA) - Tenistka Petra Kvitová si semifinále v Indian Wells nezahraje, po sérii osmi vítězství podlehla v nedýchatelném vedru na rozpáleném kalifornském kurtu Marii Kirilenkové 6:4, 4:6 a 3:6. Tomáš Berdych zakončil zápas proti Francouzi Richardu Gasquetovi efektně svým desátým esem a po výhře 6:1 a 7:5 je ve čtvrtfinále.

Petra Kvitová
zdroj: ISIFA autor: Stephen Dunn/Getty Images

"Z prohry jsem zklamaná, ale až se po pár dnech ohlédnu, tak si z dobrých zápasů tady vezmu to pozitivní a pomůže mi to do další části sezony. Je potřeba zlepšit, co mi tady nešlo," uvedla Kvitová. "První set se mi povedlo otočit a ve druhém jsem hrála docela dobře, solidně," hodnotila první část utkání. Po vyhrané první sadě mířila Kvitová za vítězstvím. Hrála rychle, dobře returnovala a držela Kirilenkovou pod tlakem.

Ve druhém setu vedla 4:2, jenomže v horku dosahujícím 35 stupňů Celsia tempo nevydržela. "Horko mi nesedí, ale bylo stejné pro obě. Ona pak zkoušela hrát víc agresivně a moje hra asi nebyla tak dobrá, jak bych v tu chvíli potřebovala. Podáním jsem si nepomohla," komentovala Kvitová obrat. Právě podání Kvitovou zcela zradilo. Udělala celkem 13 dvojchyb, z toho 12 ve druhém a třetím setu.

Druhý set wimbledonská vítězka z roku 2011 završila čtyřmi dvojchybami. "Pak bylo těžké zůstat ve hře," řekla Kvitová, která odešla před třetí sadou do šatny, ale energii nenačerpala. Ve třetím setu jen dotahovala náskok a po míči z forhendu do autu prohrála skoro po dvou a půl hodinách hry. Zajímavé bylo, že Kvitové přišel v každém setu na kurt poradit trenér David Kotyza a ona si vždy po jeho "návštěvě" prohrála podání.

Tomáš Berdych
zdroj: ISIFA autor: Stephen Dunn/Getty Images

Úprk v jedenácté hře

Šestý nasazený Berdych v prvním setu agresivním stylem Gasqueta jasně přehrál a až ve druhé sadě se zápas vyrovnal. Rozhodující brejk získal Berdych v jedenácté hře. Český hráč odvrátil 12 ze 13 brejkbolů a zápas ukončil po hodině a 40 minutách svým desátým esem v utkání, které potvrdilo i jestřábí oko.

Příštím Berdychovým soupeřem bude Kevin Anderson, kterého porazil ve všech pěti vzájemných zápasech, naposledy letos na Australian Open. Jihoafričan se ale v Indian Wells blýskl ve druhém kole výhrou nad Španělem Davidem Ferrerem. Kirilenková bude o finále hrát buď s krajankou Marií Šarapovovou, nebo s Italkou Sarou Erraniovou.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články