Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Kvitovou čeká na úvod Roland Garros australská juniorka Bartyová

Paříž - Tenistka Petra Kvitová se v prvním kole grandslamového French Open střetne s šestnáctiletou australskou juniorkou Ashleigh Bartyovou, která dostala do soutěže volnou kartu. Tomáše Berdycha čeká Izraelec Dudi Sela a Radek Štěpánek bude mít soupeře z kvalifikace.

Dvaadvacetiletá Kvitová už trénuje na pařížské antuce, kde se při obědě dozvěděla soupeřku pro první kolo. "Tu holku neznám. Je mladá, vyhrála juniorský grandslam, takže určitě talentovaná bude," uvedla česká tenistka na svém facebooku. Kvitová doufá, že její trenér David Kotyza zjistí informace o hře Bartyové, a očekává nepříjemný zápas. "Když nevíte, co ta holka umí, tak to musíte poznat ze zápasu. Nebude mít co ztratit a může hrát svůj nejlepší tenis," řekla Kvitová.

Před French Open měla Kvitová problém s nataženým břišním svalem. Na turnaji v Římě minulý týden nemohla pořádně podávat, ale nyní už se cítí dobře. "Dalo se to hodně do kupy, můžu servírovat naplno a snažím se dostat do pohody," řekla.

Kvitová loni vypadla v osmifinále, což je její nejlepší výsledek na pařížské antuce, s pozdější vítězkou turnaje Li Na. S Číňankou se letos čtvrtá nasazená Kvitová může utkat případně ve čtvrtfinále, o kolo dříve může narazit na předloňskou vítězku Italku Francesku Schiavoneovou, nebo na Srbku Jelenu Jankovičovou.

Tomáš Berdych
zdroj: ISIFA

Pro sedmého nasazeného Berdycha by měl být zápas se Selou jasnou záležitostí. Už ve druhém kole ale může číhat domácí Michael Llodra, s kterým Berdych prohrál v 1. kole US Open 2010 a ve druhém na Roland Garros před čtyřmi lety. V osmifinále může Berdych změřit síly s Argentincem Juanem Martínem del Potrem.

Třetí český zástupce ve dvouhře Lukáš Rosol narazí na Argentince Carlose Berlocqa. Lucie Šafářová se v 1. kole utká s Běloruskou Anastasií Jakimovovou, Petra Cetkovská s Rumunkou Simonou Halepovou a Lucii Hradeckou čeká pětadvacátá nasazená hráčka Julia Görgesová z Německa. Klára Zakopalová začne s Ukrajinkou Leilou Curenkovou a pak může narazit na šestnáctku Marii Kirilenkovou z Ruska. Iveta Benešová se pokusí vyřadit sedmadvacátou nasazenou hráčku Naďu Petrovovou z Ruska a Barbora Záhlavová-Strýcová domácí Stephanii Foretzovou.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/AP

Už ve čtvrtfinále může dojít k souboji favoritek - Američanky Sereny Williamsové, vítězky turnaje z roku 2002, s Ruskou Marií Šarapovovou. Světová jednička Victoria Azarenková může hrát o semifinále s Australankou Samanthou Stosurovou.

Obhájce titulu Rafael Nadal ze Španělska se rozehraje s Italem Simonem Bolellim a první zkoušku mu nejspíše připraví až v osmifinále Kanaďan Milos Raonic, nebo Argentinec Juan Monaco, v semifinále by hrál s Britem Andym Murrayem. Srba Novaka Djokoviče může čekat v osmifinále Španěl Fernando Verdasco a ve čtvrtfinále domácí Jo-Wilfried Tsonga. V semifinále třeba Berdych, Del Potro nebo podobně jako loni Djokovičův přemožitel Švýcar Roger Federer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články