Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitové s Berdychem stojí v cestě do finále světová jednička

Perth - Čeští tenisté mohou po 18 letech znovu vyhrát Hopmanův pohár. K postupu do sobotního finále potřebují Petra Kvitová s Tomášem Berdychem po dvou výhrách zdolat v Perthu Dánsko. Pokud Berdych s Kvitovou postoupí, stanou se prvními českými finalisty od roku 1994, kdy Jana Novotná s Petrem Kordou Hopmanův pohár vyhráli. Přímý přenos vysílá od 6:00 SEČ ČT4 a web sportživě.cz.

Tomáš Berdych
zdroj: ISIFA/EPA

Český pár si účast na Hopmanově poháru, exhibičním turnaji smíšených družstev, užívá a postup do finále by se tenistům líbil. "Ať přijedu kamkoli, tak vždycky mám chuť dojít co nejdál. Jak jsme si řekli na začátku, ta cena je hezká," řekl Berdych o poháru a míčcích posetých diamanty. "Máme nakročeno dobře, tak snad nezabloudíme a dojdeme k tomu finále. Ale musíme jít krok za krokem a ten další je porazit Dány. To je celé," konstatoval šestadvacetiletý Berdych.

Wimbledonská vítězka Kvitová a Berdych ve skupině A porazili Bulharsko a USA, přičemž o svých triumfech rozhodli vždy již ve dvouhrách. Proti Dánsku to bude mít těžší Kvitová, kterou čeká v ostře sledovaném duelu Caroline Wozniacká. Sedmička Berdych by měl zdolat až 236. hráče světa Frederika Nielsena, jehož dědeček Kurt Nielsen hrál finále Wimbledonu v letech 1953 a 1955.

Duel, rozehrají v pátek v 6:00 SEČ Kvitová s Wozniackou. "Na zápas se těším. Bude to ideální test na úvod sezony a pro fanoušky dobrá zábava," řekla Kvitová po výhře nad USA. Druhá hráčka světa Kvitová by mohla usednout na tenisový trůn v případě, že příští týden vyhraje turnaj v Sydney. Wozniacká přiletěla do Perthu v pondělí a rovnou z letiště jela na zápas. Oba své souboje zvládla, i když proti Bulharce Cvetaně Pironkovové potřebovala tři sety.

Nad Kvitovou vede světová jednička 3:2 na zápasy, ale naposledy české hvězdě podlehla ve dvou setech na Turnaji mistryň, který Kvitová v Istanbulu vyhrála. "Petra hraje výborně, má tvrdé údery," řekla Wozniacká v Perthu a doufala, že se oproti předchozím zápasům zlepší. "Na začátku sezony to je těžké a pokaždé je prostor hrát lépe. Musíte najít svůj rytmus. Jsem perfekcionistka a na tenisu je hrozné, že nikdy nejste perfektní a pořád to lze udělat lépe," řekla Wozniacká.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články