Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kvitové osmifinále nevyšlo. Po prohře s Bacsinszkou na French Open končí

Paříž – Český tenis bude mít ve čtvrtfinále ženské dvouhry pouze jednu zástupkyni. Petra Kvitová nedokázala navázat na Lucii Šafářovou a v osmifinálovém duelu proti Švýcarce Timee Bacsinszké prohrála ve třech setech 6:2, 0:6 a 3:6. I přes porážku si však česká hráčka polepší v žebříčku WTA, v němž se za týden posune podruhé v kariéře na druhé místo.

Petra Kvitová na French Open
zdroj: ČTK/AP autor: Thibault Camus

Kvitová sice vyhrála v duelu s Bacsinszkou první set relativně snadno, ale od druhé sady se obraz hry zcela změnil. Švýcarka mixovala hru, dávala rychlé míče, občas kraťas a přeliftované vyšší údery, z kterých Češka kazila. Výsledkem bylo, že Kvitová dostala za třiatřicet minut ve druhé sadě "kanára" a vypadala bezradně.

Ve třetím setu se dál Kvitové nedařilo dostat soupeřku pod tlak a o své podání většinou bojovala. Na brejk z páté hry ještě odpověděla, ale od stavu 3:3 uhrála ve zbytku zápasy jen tři fiftýny a duel zakončila třemi chybami v řadě. Bacsinszkou ve čtvrtfinále čeká Belgičanka Alison van Uytvancková, až 93. hráčka světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová si čtvrtfinále French Open nezahraje, nestačila na Bacsinszkou

Souboj favoritů. Ve čtvrtfinále se střetnou Nadal a Djokovič

Už ve čtvrtfinále mužského pavouka dojde k souboji zřejmě největších dvou favoritů Rafaela Nadala a Novaka Djokoviče. Španěl Nadal touží na pařížské antuce po desátém titulu, což se ještě nikomu na jednom grandslamu nepodařilo, srbská světová jednička Djokovič by zase v případě vyřazení přišla pro letošek o šanci na zkompletování kariérního Grand Slamu.

Kvůli slabšímu jaru až šestý nasazený Nadal v osmifinále porazil 6:3, 6:1, 5:7, 6:2 Američana Jacka Socka, jemuž umožnil návrat do zápasu ve třetím setu, kdy za stavu 5:4 podával na ukončení. Španělský antukový fenomén si připsal jako první tenista v historii 70. vítězný zápas na Roland Garros.

Djokovič prošel do čtvrtfinále suverénněji, v souběžně hraném duelu nedal šanci domácímu Francouzi Richardu Gasquetovi a deklasoval ho 6:1, 6:2 a 6:3. Vyhrál díky tomu 26. letošní zápas za sebou a postoupil na 24. grandslamu v řadě do čtvrtfinále.

Před středečním duelem má tedy Djokovič podle všeho lepší aktuální formu, pro Nadala, jenž bude v den zápasu slavit devětadvacáté narozeniny, zase hovoří statistiky. V dosavadních šesti duelech v Paříži včetně loňského finále ještě s Djokovičem neprohrál a celkově s ním má pozitivní bilanci 23:20.

Je nám líto, video expirovalo.
Souboj favoritů už ve čtvrtfinále. Nadal vyzve Djokoviče

Výsledky tenisového grandslamového turnaje French Open:

Ženy: Dvouhra - osmifinále: Bacsinszká (23-Švýc.) - Kvitová (4-ČR) 2:6, 6:0, 6:3.

Muži: Dvouhra - osmifinále: Djokovič (1-Srb.) - Gasquet (20-Fr.) 6:1, 6:2, 6:3, Nadal (6-Šp.) - Sock (USA) 6:3, 6:1, 5:7, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články