Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvitové hrozí, že kvůli natrženému svalu přijde o Wimbledon

Tenistka Petra Kvitová možná kvůli natrženému svalu v předloktí levé ruky nestihne sezonu na trávě. Může tak poprvé přijít o Wimbledon, který dvakrát vyhrála. Boje v All England Clubu začnou už za necelý měsíc.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Bernat Armangue

Možné jsou zatím obě varianty. "Šance, že to hrát budu a nebudu, je. Není to tak, že bych to stihla. Časově zatím vůbec nevím, jak to bude. Budu dělat vše pro to, abych tam byla," řekla Kvitová.

Kvitová se zranila minulé pondělí před Roland Garros a z antukového grandslamu se odhlásila. Vyšetření po návratu do Prahy u profesora Pavla Koláře i Radka Kebrleho potvrdilo natržené předloktí. "Bohužel a není úplně malé," uvedla.

Zranění má nejspíše z přetížení a navíc je nezvyklé. "Je unikátní, které skoro nikdo neviděl," řekla Kvitová a profesor Kolář její slova potvrdil.

"Většinou je natržení k vidění na dolních končetinách nebo v oblasti ramene. Proto také není tolik zkušeností s hojivostí téhle oblasti. Při standardní léčbě by klidový režim při tom rozsahu zranění byl tak skoro pět šest týdnů. Uvidíme, jak se to bude hojit," sdělil Kolář.

První rozhodnutí o možném návratu Kvitové k tenisu padne asi za deset dnů. Pak se totiž případně musí odhlásit z Birminghamu, kde loni kralovala.

"Uvidíme, jak se stav bude vyvíjet. Při normální činnosti to může být dobré, ale při tenisu je zatížení velké a je potřeba to doléčit, aby se to neopakovalo," konstatoval Kolář.

Ani Kvitová nechce léčbu zbytečně uspěchat. "Je to dominantní ruka, je to forhend, takže je to těžký. Uvidíme," pronesla wimbledonská královna z let 2011 a 2014, která od premiéry v hlavní soutěži v roce 2008 na turnaji nikdy nechyběla.

Letošní vítězka turnajů v Sydney a ve Stuttgartu a finalistka grandslamového Australian Open a Dubaje v současnosti podstupuje různé procedury. Chodí na magnet, elektroléčbu a poprvé do kryokomory. "Není to moc příjemné v minus sto deseti, ale jestli to pomůže, tak proč ne," řekla devětadvacetiletá hráčka.

Předloktí pětinásobnou fedcupovou šampionku stále občas dost bolí. "Mám minuty, kdy to bolí hodně, a minuty, kdy to necítím vůbec. Je to v návalech, ale za týden se to hodně zlepšilo," řekla a dodala: "Už si dokážu občas i vyčistit zuby."

Grandslamové dění nedávno už v televizi sledovala, to když předloni chyběla kvůli pořezaným prstům z přepadení v Austrálii. "Není to samozřejmě nic příjemného, raději bych tam stála a hrála," řekla směrem k Paříži.

Ocenila výkony svých krajanek, přála Markétě Vondroušové, ale přiznala, že v televizi raději sleduje muže.

Nenadálé volno tenistka využila a hostila v Praze své neteře. "Chodit můžu, takže jsem dělala zase tetičku a bylo to fajn," usmála se Kvitová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články