Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvitová zvládla začátek US Open, Hercogovou porazila 2:0 na sety

New York - Česká tenistka Petra Kvitová postoupila na US Open do druhého kola. Jedna ze spolufavoritek posledního grandslamu sezony porazila Slovinku Polonu Hercogovou po vyrovnaném prvním setu 7:6 a 6:1 a odčinila loňské vyřazení v prvním kole. V dalším zápase narazí Kvitová na Francouzku Alize Cornetovou. Už v prvním kole skončilo US Open pro Barboru Záhlavovou-Strýcovou, která prohrála s Belgičankou Kirsten Flipkensovou 3:6, 6:3, 3:6.

Petra Kvitová
zdroj: ISIFA autor: Jason Szenes

Dvaadvacetiletá Kvitová se po turnajových triumfech v Montrealu a New Havenu zařadila mezi hlavní adeptky na vítězství, v prvním kole ve Flushing Meadows se ale tradičně déle dostávala do tempa. Tenistka z Fulneku sice 65. hráčce světa brzy sebrala servis, jenže vzápětí přišla o svůj a sadu získala až v dramatickém tie-breaku. V něm proměnila až třetí setbol.

O rok mladší Slovinku ztráta první sady zlomila a v druhém dějství už pátá nasazená Kvitová na dvorci jasně kralovala. Dvakrát prolomila soupeřčino podání a stylově esem ukončila zápas.

Polona Hercogová
zdroj: ISIFA autor: Cameron Spencer/Getty Images

Tři Češky ve druhém kole

Kvitová se připojila ke třem Češkám, které už na US Open postoupily do druhého kola. Svůj úvodní zápas v New Yorku zvládly Lucie Šafářová, Lucie Hradecká a Kristýna Plíšková. Neuspěly naopak Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová. Ta sice na úvod rozhodujícího setu prorazila podání Flipkensové, za stavu 3:1 však prohrála pět her v řadě a s dvouhrou na turnaji se rozloučila.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články