Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Kvitová získala v Dubaji desátý titul a má jich stejně jako Suková

Dubaj - Petra Kvitová vyhrála turnaj v Dubaji. Italku Saru Erraniovou, na kterou pravděpodobně narazí i v dubnovém semifinále Fed Cupu, osmá hráčka světa porazila 6:2, 1:6, 6:1 a získala první titul od loňského srpna a desátý v kariéře. Čtyřhru ovládly Američanka Bethanie Matteková-Sandsová se Saniou Mirzaovou z Indie.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP autor: Regi Varghese

Kvitová vyhrála první set bez větších problémů a dobře vstoupila i do druhé sady, když hned v úvodu sebrala soupeřce podání. Pak ale dvaadvacetiletá Češka třikrát za sebou neudržela servis a Erraniové se podařilo vyrovnat.

"Po druhém setu jsem byla docela dole. Věděla jsem, že musím bojovat o každý míček, protože ona po druhém setu hrála i ve třetím dost dobře," uvedla Kvitová.

Ve třetí sadě nejprve Kvitová odvrátila čtyři brejkboly a poté sama dvakrát uspěla při servisu Erraniové. Nad pětadvacetiletou Italkou vyhrála i čtvrtý vzájemný duel, poprvé s ní však ztratila set.

Kvitová po nepovedeném úvodu sezony navázala vystoupením v Dubaji na předchozí turnaj v Dauhá, kde minulý týden měla na dosah postup do semifinále. Světovou jedničku Serenu Williamsovou ale porazit nedokázala, i když nad ní ve třetím setu vedla už 4:1.

"Ale neberu to jako zlomové období. Ano, bylo tady hodně dobrých hráček a bylo těžké je porazit, ale důležitější je, že jsem spokojená se svou hrou," prohlásila.

Česká hráčka si také vylepšila finálovou bilanci na okruhu WTA - od roku 2009 hrála o titul dvanáctkrát a jen dvakrát odešla poražena. V pořadí nejúspěšnějších českých tenistek se Kvitová vyrovnala páté Heleně Sukové, lepší jsou pouze Martina Navrátilová (167), Hana Mandlíková (27), Jana Novotná (24) a Regina Maršíková (13).

Tenisový turnaj žen v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2 miliony dolarů):

Dvouhra - finále:
Kvitová (6-ČR) - Erraniová (5-It.) 6:2, 1:6, 6:1.

Čtyřhra - finále:
Matteková-Sandsová, Mirzaová (USA/Indie) - Petrovová, Srebotniková (2-Rus./Slovin.) 6:4, 2:6, 10:7.

Přehled českých a československých tenistek podle počtu vítězných turnajů na okruhu WTA ve dvouhře:

167 - Martina Navrátilová

27 - Hana Mandlíková

24 - Jana Novotná

13 - Regina Maršíková

10 - Helena Suková, Petra Kvitová

6 - Nicole Vaidišová

4 - Lucie Šafářová

3 - Radka Zrubáková

2 - Radka Bobková, Klára Zakopalová, Iveta Benešová

1 - Petra Langrová, Eva Švíglerová, Ludmila Richterová, Květa Peschkeová, Daniela Bedáňová, Adriana Gerši, Barbora Záhlavová-Strýcová

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články