Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová: Získala jsem sebedůvěru, že můžu porážet hráčky z top ten

Praha – Česká tenistka Petra Kvitová se letos ve Wimbledonu dostala až do semifinále, kde vypadla s pozdější vítězkou celého turnaje, světovou jedničkou Serenou Williamsovou. Česká hráčka byla se svou hrou spokojena a podle svých slov jí úspěch na wimbledonské trávě zvedl sebevědomí a ukázal, že se dá hrát i s nejlepšími tenistkami světa. Věří si i do dalších turnajů na jejím oblíbeném betonovém povrchu. Na US Open by chtěla obhájit minimálně účast ve čtvrtém kole.

Kvitová neodehrála s nejlepší hráčkou světa vůbec špatné semifinále. "Na kurt musíte jít vždy s tím, že chcete vyhrát. Chtěla jsem Serenu porazit, ale bohužel je natolik dobrá, že se to dělá moc špatně." Dařilo se jí mnohem lépe než na Australian Open, kde se Serenou Williamsovou prohrála hladce 2:6 a 1:6. "Na Australian Open jsem asi nehrála tak dobře a tak agresivně jako ve Wimbledonu, asi to bylo i tím, že to bylo semifinále, byla jsem rozjetá a věděla jsem, co od sebe můžu čekat," uvedla Kvitová.

Česká tenistka teď hýří sebevědomím. "Získala jsem trochu sebedůvěry, že můžu hrát na trávě dobře. Všichni mi říkali, že jako levačka s rychlou hrou budu na trávě hrát dobře a nikdy se to zatím do této doby nepotvrdilo," podotkla Kvitová. Česká tenistka míří výš, pomýšlí i na první desítku. "Šance je tam vždycky, ale je to strašně těžká práce. Nikdy nevíte, jestli se zraníte, ale já se pokusím na tom pracovat a doufám, že se tam někdy dostanu," řekla česká tenistka.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Petrou Kvitovou

Kvitová se už těší na betonové kurty

Nadchází období turnajů hraných na betonu a tam se Kvitové daří. "Musela jsem odhlásit turnaj v Budapešti, který jsem měla hrát na antuce, ale to mi nevadí, protože si aspoň odpočinu a budu se připravovat na betonové kurty," prozradila Kvitová.

Úspěch může české hráčce pomoci i na US Open, kde bude zřejmě mezi nasazenými hráčkami. Loni se dostala do čtvrtého kola. "Optimální výsledek – určitě něco uhrát, nejlépe obhájit, a když se bude dařit – postoupit dál, protože mám US Open ráda a betonové kurty taky," dodala Kvitová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články