Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kvitová: Zařadit se mezi české legendy, to je pro mě velká pocta

Petra Kvitová se díky vítězství na stuttgartském turnaji zařadila na druhé místo české tenisové historie. Šlo o její sedmadvacátý titul, toto číslo ale Kvitová hodlá brzy rozšířit. Ne však na domácím Prague Open.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Julia Rahn,via www.imago-images.de

"V Česku máme spoustu legend, všichni byli výborní a zařadit se mezi tuhle elitu je pocta. Je to fajn, jsem za to vděčná a svým způsobem asi i hrdá," řekl Kvitová na pražské Spartě, kde loni vyhrála Prague Open. Český turnaj WTA měl začít hlavní soutěží, ale kvůli dešti se nehrálo. Kvitová v pavouku letos chybí.

Svěřenkyně Jiřího Vaňka pražskou akci vynechala, jelikož omezila program a na menších turnajích nestartuje. "Už nemám roky, abych hrála každý týden. Musím se víc starat o tělo, protože je to náročnější. Všechny holky jsou na tom fyzicky lépe," uvedla.

Sezonu ale rozjela ve velkém stylu. Triumfovala v Sydney a pak neuspěla ve finále grandslamového Australian Open a v Dubaji. Po postupu do boje o titul ve Stuttgartu na to myslela. "A hodně jsem chtěla zase finále vyhrát," přiznala.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová se ukázala v Praze s trofejí ze Stuttgartu

Na německé antuce v hale si poradila s Estonkou Anett Kontaveitovou. Byla pyšná, jak zvládla koncovku druhé sady. Odvrátila dva setboly a v tie-breaku hrála chytře. "Viděla jsem, že soupeřka kazí a nevěří si, proto jsem nechtěla jít do risku," řekla Kvitová.

Stále je především agresivní tenistkou, která sází levačkou vítězné údery, ale umí i zvolnit. Zlepšila pohyb a může nechat kazit i soupeřku. "Je to posun a jedna z věcí, na kterých pracujeme. A speciálně na antuce to někdy nejde zabít z prvního druhého míče," podotkla.

Ve světovém žebříčku je znovu druhá. "Nic moc to neznamená, druhá už jsem byla," řekla a dodala, že dostává každý den otázky, když už bude jeničkou. "Moc to neřeším. Ať už to dopadne, nebo nedopadne, tak už mám dávno svoje hotový," dodala.

Doma se zdrží dva dny a ve středu vyrazí do Madridu, kde bude příští týden obhajovat titul. Do Španělska zamíří s vědomím, že na antuce začala vítězně, a navíc tam už třikrát zvítězila. "Takže vím, že mi to tam trošku jde," usmála se.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články