Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kvitová zakončí rok jako světová čtyřka, Berdych si polepšil

Londýn – Petra Kvitová klesla po Turnaji mistryň ve světovém žebříčku ze třetí na čtvrtou pozici. V mužském pořadí si naopak z šesté na pátou příčku polepšil Tomáš Berdych, který bude tento týden v Paříži usilovat o poslední volné místo na Turnaji mistrů, které mu jistě zaručí postup do semifinále.

Kvitová v Singapuru vypadla v základní skupině a v žebříčku ji přeskočila finalistka Simona Halepová, pro českou hráčku však půjde o nejlepší umístění v závěrečném pořadí od roku 2011, kdy byla druhá. Na prvním místě je vítězka Turnaje mistryň Američanka Serena Williamsová.

Berdych minulý týden skončil ve Valencii už v prvním kole, přesto přeskočil Španěla Davida Ferrera. V pořadí pro účast na Turnaji mistrů si však český tenista pohoršil, když se propadl na osmé místo a od Ferrera, který po odhlášení světové trojky Rafaela Nadala drží poslední postupovou devátou příčku, ho dělí 240 bodů. Před desátým Milosem Raonicem z Kanady má Berdych náskok 265 bodů.

Podle serveru ATP Tour dá Berdychovi jistotu účasti postup do semifinále v pařížské hale Bercy, kde v roce 2005 získal titul. Teoreticky ale může v závislosti na výsledcích svých soků vypadnout i dříve a přesto se do Londýna kvalifikovat. Vedle Berdycha, Ferrera a Raonice o zbylá čtyři místa bojují ještě Brit Andy Murray, Japonec Kei Nišikori a Bulhar Grigor Dimitrov. Všichni hrají turnaj v Paříži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články