Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kvitová zahájila útok na post světové jedničky. První krok ve Stuttgartu zvládla

V úvodním utkání antukového turnaje ve Stuttgartu uspěla, a může tak pomýšlet na první místo světového žebříčku. Petra Kvitová přehrála Greet Minnenovou z Belgie 6:1 a 6:4 a postoupila do druhého kola.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: George Walker

Kvitová získala úvodní sadu nad hráčkou ze závěru druhé stovky světového žebříčku hladce za půl hodiny. Minnenová, která v Německu prošla kvalifikací, se ale ve druhé sadě rozehrála a byla Kvitové vyrovnanou soupeřkou.

Světová trojka rozhodla v deváté hře. V nejdelším gemu zápasu, který trval více než osm minut, prolomila Minnenové popáté v utkání servis a duel pak čistou hrou dopodávala.

Na tenisový trůn se může Kvitová posunout jen v případě, že aktuální světová jednička Naomi Ósakaová z Japonska svůj úvodní duel na turnaji prohraje. Dvojnásobná wimbledonská vítězka ale zároveň musí ve Stuttgartu získat titul, který obhajuje její krajanka Karolína Plíšková.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová přehrála ve Stuttgartu Minnenovou

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu:

Dvouhra - 1. kolo: Kontaveitová (8-Est.) - Garciaová (Fr.) 6:4, 6:3, Vekičová (Chorv.) - Gattová-Monticoneová (It.) 6:1, 7:5, Bencicová (Švýc.) - Minellaová (Luc.) 6:2, 6:4, Sie Šu-wej (Tchaj-wan) - Wang Čchiang (Čína) 4:6, 6:3, 6:4, Azarenková (Běl.) - Zvonarevová (Rus.) 7:5, 6:4, Pavljučenkovová (Rus.) - Görgesová (Něm.) 4:6, 6:2, 4:0 skreč.

2. kolo: Kvitová (3-ČR) - Minnenová (Belg.) 6:1, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články