Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová: Začneme postupem ze skupiny. Čím dál to půjde, tím budu radši

Praha – Petra Kvitová odletěla vstříc dalšímu Turnaji mistryň. Klání pro nejlepších osm hráček tohoto roku v Singapuru startuje už v pondělí a česká tenisová jednička má na něm jasný cíl: postoupit z bojů ve skupině do semifinále.

Wimbledonskou vítězku Kvitovou napadla před cestou do jihovýchodní Asie paralela s rokem 2011. I před třemi lety zvítězila na trávě v All England Clubu a rok potom zakončila tituly na Turnaji mistryň a ve Fed Cupu. To se letos může opakovat, neboť po Masters čeká Kvitovou a spol. finále Fed Cupu 8. a 9. listopadu v Praze proti Němkám.

"Cítím se dobře, hraju dobře, tak doufám, že si formu přivezu i do Singapuru, ale uvidíme, jak to půjde. Všechny hráčky tam mají své kvality a žádný zápas nebude lehký," uvedla Kvitová.

Čtyřiadvacetiletá česká tenistka si zahraje Turnaj mistryň již počtvrté za sebou. Po vítězství při premiéře v roce 2011 odstoupila o rok později po jednom utkání kvůli nemoci a loni po postupu ze skupiny nestačila v semifinále na Číňanku Li Na.

Po vydařených zářijových turnajích v Asii, triumfu ve Wu-chanu a finále v Pekingu, chce Kvitová na Turnaji mistryň minimálně do semifinále. "Začneme postupem ze skupiny a od toho by se to mohlo všechno odvíjet. Čím dál to půjde, tím budu radši," řekla.

Je třeba hrát agresivně

Turnaj se hraje v hale a Kvitová proto hlavně pilovala servis a return. "To bude nejdůležitější. Musím hrát agresivně, sem tam jít i na síť," plánovala.

Před odletem měla Kvitová čas na regeneraci a odpočinek, protože se cítila unavená. "V Asii už mi nebylo úplně hej, ale nabrala jsem teď energii. Na konec sezony se vyhecuju, vybudím, vždyť je to turnaj, o který bojujeme celý rok," řekla.

Těžko si vybrat

Spolu s Kvitovou jsou v turnaji Američanka Serena Williamsová, Ruska Maria Šarapovová, Rumunka Simona Halepová, Kanaďanka Eugenie Bouchardová, Polka Agnieszka Radwaňská, Srbka Ana Ivanovičová a Dánka Caroline Wozniacká. "Koho bych chtěla do skupiny? Těžko si vybrat. Je mi to jedno," dodala Kvitová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články