Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová začne na US Open s Dulgheruovou

New York - Wimbledonská vítězka Petra Kvitová se utká v prvním kole US Open s rumunskou tenistkou Alexandrou Dulgheruovou. Radek Štěpánek rozehraje poslední grandslam sezony v New Yorku s Němcem Philippem Kohlschreiberem, zatímco Tomáše Berdycha a Lukáše Rosola čekají hráči z kvalifikace. Čeští tenisté mají v prvním kole příznivý los. Na nasazenou soupeřku narazí jen Iveta Benešová, která se střetne s Australankou slovenského původu Jarmilou Gajdošovou, turnajovou devětadvacítkou.

Petra Kvitová
zdroj: Isifa/EPA autor: Paul Crock

V dalších zápasech prvního kola ženské dvouhry se utkají Petra Cetkovská - Jevgenija Rodinová z Ruska, Barbora Záhlavová-Strýcová - Petra Martičová z Chorvatska, Lucie Šafářová - Magdalena Rybáriková ze Slovenska, Klára Zakopalová - Irina Falconiová z USA a Lucie Hradecká - Kateryna Bondarenková z Ukrajiny.

Kvitová, která je při neúčasti zraněné obhájkyně titulu Kim Clijstersové z Belgie turnajovou pětkou, Dulgheruovou v jediném dosavadním vzájemném duelu letos v Madridu na antuce porazila ve dvou setech. V 3. kole může narazit na Šafářovou, v případě účasti ve čtvrtfinále by mohla jedna z českých nasazených tenistek hrát s Ruskou Marií Šarapovovou.

Štěpánek má s Kohlschreiberem kladnou bilanci 4:1, v osmifinále by mohl 23. nasazený český hráč potkat Švýcara Rogera Federera. Berdych může ve čtvrtfinále hrát se světovou jedničkou Srbem Novakem Djokovičem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články