Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kvitová začala Turnaj mistryň porážkou, deblistky vítězstvím

V prvním zápase na Turnaji mistryň v Šen-čenu se Petra Kvitová musela sklonit před soupeřkou. S Naomi Ósakaovou totiž prohrála 6:7, 6:4 a 4:6. Japonka slavila po 2 hodinách a 39 minutách a jedenáctou výhrou v řadě vyrovnala svou nejdelší sérii z roku 2018. V Červené skupině čekají českou tenistku ještě utkání s nejvýše nasazenou Ashleigh Bartyovou z Austrálie a s Belindou Bencicovou ze Švýcarska.

Petra Kvitová na Turnaji mistryň v Šen-čenu
zdroj: REUTERS autor: Stringer

Vítězka Masters z roku 2011 Kvitová zahájila utkání vyhraným podáním Ósakaové, která však dokázala v osmé hře srovnat. Poté odvrátila další tři brejkboly a v tie-breaku byla mnohem přesnější. Za stavu 0:6 ještě běhavá Kvitová zabojovala, ale druhý setbol už po hodině hry neodvrátila.

Podobně začal i druhý set, tentokrát ale Japonka oplatila soupeřce brejk mnohem rychleji a po dalším otočila stav na 3:2. "Hraješ moc dobře," povzbuzoval českou hráčku mezi gemy trenér Jiří Vaněk, což pomohlo. Po několika výtečných returnech bylo totiž znovu vyrovnáno a v závěru setu opustila Ósakaovou přesnost.

Bývalá světová jednička se ale rychle vzpamatovala. Ve třetí sadě získala záhy převahu a rodačku z Bílovce dvakrát připravila o podání. Za stavu 5:2 sice promarnila dva mečboly, nicméně o dva gemy později už zápas přece jen dopodávala k první výhře. Pomohl jí i lepší servis – dala 12 es, devětkrát jí Kvitová nabídla fiftýn dvojchybou.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová na úvod Turnaje mistryň podlehla Ósakaové ve třech setech

"To je určitě zklamání, Naomi nemůžu nic dávat zadarmo. Na druhou stranu jsem prostě chtěla riskovat i při druhém podání, což se ne vždy vyplatilo," hodnotila Kvitová.

Nejstarší tenistka na turnaji byla přes porážku spokojená s předvedenou hrou a s tím, že získala alespoň jeden set. "Už během zápasu mě napadlo, že se vyhraný set hodí. Beru to pozitivně, nejsem nijak extra smutná. Bylo to jako na houpačce, po prohraném tie-breaku jsem se zvedla, pak jsem byla zase dole... Ale myslím si, že jsem ukázala výborný tenis. Doufám, že takhle budu hrát dál," dodala Kvitová.

Bartyová přezimuje jako světová jednička

Bartyová, jedna ze soupeřek Kvitové v Červené skupině, vstoupila do turnaje třísetovou výhrou nad Bencicovou. Šampionka Roland Garros zdolala Švýcarku 5:7, 6:1, 6:2 a zajistila si tak, že ukončí rok jako světová jednička. V čele žebříčku přezimuje jako 14. tenistka a první Australanka v historii.

Plíšková začne v Šen-čenu v pondělí Světová dvojka

Karolína Plíšková je ve Fialové skupině s vítězkou US Open Biancou Andreescuovou z Kanady, rumunskou šampionkou Wimbledonu Simonou Halepovou a ukrajinskou obhájkyni titulu Elinou Svitolinovou, proti které turnaj otevře.

Deblistky zahájily turnaj úspěšně

Druhý nejlepší deblový pár letošní sezony Barbora Strýcová a Sie Šu-wej vstoupil do Turnaje mistryň vítězně. Česká světová jednička porazila spolu s tchajwanskou partnerkou v úvodním utkání Fialové skupiny Samanthu Stosurovou a Čang Šuaj 6:4, 4:6, 10:5. Uspěl i pár Barbora Krejčíková - Kateřina Siniaková, který vyhrál nad Gabrielou Dabrowskou se Sü I-fan 6:4, 6:2.

Wimbledonské šampionky udolaly sedmou nasazenou australsko-čínskou dvojici za hodinu a půl. Šestky Krejčíková se Siniakovou strávily na kurtu proti kanadsko-čínským turnajovým čtyřkám ještě o 20 minut méně.

Do semifinále postoupí v Šen-čenu dva nejlepší páry z každé skupiny. Krejčíková se Siniakovou obhajují loňskou finálovou účast ze Singapuru.

Tenisový Turnaj mistryň v Šen-čenu v Číně (tvrdý povrch):

Dvouhra - Červená skupina: Ósakaová (3-Jap.) - Kvitová (6-ČR) 7:6 (7:1), 4:6, 6:4, Bartyová (1-Austr.) - Bencicová (7-Švýc.) 5:7, 6:1, 6:2

Čtyřhra - Fialová skupina: Sie Šu-wej, Strýcová (2-Tchaj-wan/ČR) - Stosurová, Čang Šuaj (7-Austr./Čína) 6:4, 4:6, 10:5, Krejčíková, Siniaková (6-ČR) - Dabrowská, Sü I-fan (4-Kan./Čína) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články