Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kvitová vyzve světovou jedničku Wozniackou

Istanbul - Česká tenistka Petra Kvitová vyzve ve svém druhém utkání na Turnaji mistryň v Istanbulu světovou jedničku. Wimbledonská vítězka bude dnes hrát proti Dánce Caroline Wozniacké o druhou výhru v Červené skupině. Jednadvacetiletá Kvitová na úvod turnaje v úterý jasně porazila Rusku Věru Zvonarevovou a výhrou nad Wozniackou by si zajistila postup do semifinále. Dnešní program zahájí v 16:00 SELČ duel mezi Běloruskou Azarenkovou a Číňankou Li Na. Po nich nastoupí na dvorec česká hráčka, zápas sledujte na webu sportživě.cz v podrobné on-line reportáži.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP

S Dánkou se letos Kvitová ani jednou nestřetla, jinak dokázala Wozniackou porazit ze čtyř zápasů pouze jedinkrát, a to loni na trávě ve Wimbledonu 6:2, 6:0.

"Caroline je skvělá hráčka, jsme kamarádky a v šatně si často povídáme," řekla Kvitová deníku Sport před čtvrtečním duelem. Už před cestou do Turecka třetí hráčka světa Kvitová u Wozniacké ocenila skvělou kondici a velkou bojovnost.

Wozniacká letos vyhrála šest turnajů, nejvíce ze všech. Krok s ní držela pouze Kvitová, která má pět vavřínů včetně Wimbledonu. A právě chybějící grandslamový úspěch Dánce vyčítají a tvrdí, že proto není plnohodnotnou jedničkou. "Caroline je jedničkou celý rok, za to zaslouží respekt," řekl trenér Kvitové David Kotyza.

Kvitová sice už ztratila na Turnaji mistryň šanci stát se světovou jedničkou místo Wozniacké, ale má velkou možnost dostat se před Marii Šarapovovou na druhou pozici. Po odstoupení Rusky z turnaje potřebuje rodačka z Fulneku buď bez prohry postoupit do semifinále, nebo se dostat do finále.

Čtvrteční program Turnaje mistryň:

Azarenková (4-Běl.) - Li Na (5-Čína),

Kvitová (3-ČR) - Wozniacká (1-Dán.),

Zvonarevová (6-Rus.) - Radwaňská (8-Pol.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články