Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová vypadla v Tokiu už ve druhém kole

Tokio - Petra Kvitová vypadla na turnaji v Tokiu nečekaně hned ve druhém kole a neobhájila body za loňskou semifinálovou účast. Turnajová čtyřka dnes podlehla Chorvatce Petře Martičové dvakrát 4:6. Do třetího kola postoupila Lucie Šafářová, které vzdala zápas bez boje Klára Zakopalová.

Dvaadvacetiletá Kvitová, která měla v prvním kole volný los, se s 73. hráčkou světa Martičovou střetla na okruhu WTA poprvé v kariéře. Celkem pětkrát ztratila podání, v první hře dokonce udělala tři dvojchyby, a prohrála za hodinu a půl.

Petra Kvitová: Petra (Martičová) hrála moc dobře. Zatlačila mě tvrdým servisem, držela v defenzivě a nutila hodně běhat, což není moje hra. Já si podáním nepomohla, nezískala jsem při něm moc snadných bodů.

Dalším turnajem Kvitové v Asii bude za týden podnik v Pekingu. "Ještě den potrénuji v Tokiu, pak se přesunu a budu se připravovat na další zápas. Především na servisu musím zapracovat," uvedla.

Martičová: Je to největší výhra mé kariéry

"Tohle je největší výhra mojí kariéry. Hrála jsem skvěle, na nejvyšší úrovni, a doufám, že v tom budu pokračovat," radovala se jednadvacetiletá Martičová po vítězství nad loňskou wimbledonskou šampionkou. "Přitom v tréninku jsem se cítila hrozně, nic mi nešlo. Tak jsem se rozhodla, že si to zkusím užívat a hrát bez tlaku," řekla letošní osmifinalistka French Open, která ještě nikdy nevyhrála turnaj WTA.

Zakopalová k zápasu proti šestnácté nasazené Šafářové nenastoupila kvůli zraněnému levému zápěstí. V duelu o osmifinále čeká Šafářovou světová dvojka Maria Šarapovová. Favorizovanou Rusku potrápila Britka Heather Watsonová, které patří v žebříčku 78. místo. Dvacetiletá tenistka, jež prošla do soutěže z kvalifikace, podlehla Šarapovové až po více než třech hodinách 7:6, 3:6 a 4:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články