Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kvitová vstoupila do turnaje v Pekingu suverénní výhrou

Petra Kvitová znovu potvrdila, že se jí proti Kristině Mladenovicovév daří. V Pekingu Francouzku porazila 6:4, 6:4, o tři roky mladší soupeřku tak přehrála v desátém vzájemném duelu podeváté. O čtvrtfinále se turnajová sedmička Kvitová utká s devátou nasazenou Belindou Bencicovou ze Švýcarska.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Ian Johnson

Kvitová měla v prvním kole turnaje s dotací více než osm milionů dolarů stejně jako všechny semifinalistky z Wu-chanu volný los. V prvním utkání v čínské metropoli navázala sedmá hráčka světového žebříčku na vydařené výkony z minulého turnaje a Mladenovicovou zasypala mixem tvrdých úderů od základní čáry a chytrých zkrácení.

Situaci si dvojnásobná wimbledonská vítězka mírně zkomplikovala v druhém setu ztrátou servisu za stavu 4:1, bez větších problémů ale zápas po necelé hodině a půl dopodávala.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová vstoupila do turnaje v Pekingu výhrou nad Mladenovičovou

S Mladenovicovou prohrála Kvitová pouze v roce 2013 na turnaji v Paříži, ve zbylých devíti duelech s ní neztratila ani set.

Svou soupeřku pro 3. kolo zná i druhá zbývající Češka v turnaji Kateřina Siniaková, jež po vítězství nad Lotyškou Jelenou Ostapenkovou narazí na další grandslamovou šampionku Caroline Wozniackou. Dánka ve dvou setech porazila Američanku Christinu McHaleovou.

V mužské části turnaje si připsal svou největší výhru od návratu po operaci kyčle Andy Murray, jenž v 1. kole porazil ve dvou tie-breacích semifinalistu US Open Mattea Berrettiniho. Trojnásobný grandslamový šampion, jenž je aktuálně až 503. v žebříčku, zkrácené hry nad Italem vyhrál 7:2, 9:7 a v druhém kole ho čeká britský krajan Cameron Norrie.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články