Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Kvitová vstoupila do Turnaje mistryň prohrou, podlehla Radwaňské

Istanbul - Petra Kvitová vstoupila do Turnaje mistryň prohrou. Obhájkyně titulu v istanbulské hale Sinan Erdem Dome v zahajovacím utkání příliš chybovala a prohrála s Polkou Agnieszkou Radwaňskou jasně 3:6 a 2:6. Náš web sledoval zápas v podrobné on-line reportáži.

Petra Kvitová
zdroj: epa autor: TOLGA BOZOGLU

Prohrou si Kvitová nejspíše výrazně zkomplikovala postup do semifinále. K tomu bude muset porazit Italku Saru Erraniovou i druhou nasazenou Marii Šarapovovou z Ruska, se kterou letos třikrát prohrála. Jejich vzájemný souboj dnes skončil vítězstvím Šarapovové 6:3 a 6:2.

"Jsem zklamaná sama ze sebe. Udělala jsem příliš mnoho chyb a nebyl to z mé strany dobrý tenis," řekla Kvitová s tím, že po utkání z kurtu odcházela se slzami v očích, ale i naštvaná sama na sebe. "Ale je to Turnaj mistryň a já vím, že můžu hrát jenom lépe. Stále mám šanci," prohlásila loňská wimbledonská šampionka. 

Je nám líto, video expirovalo.
Za kulisou Turnaje mistryň s Petrou Kvitovou

Horší start do utkání Kvitová snad ani mít nemohla. V hale Sinan Erdem Dome nasbírala během čtyř her 14 chyb, rychle prohrávala 0:3 a při svém podání 0:40. Game ještě dokázala zachránit a povzbuzená ziskem hry začala sázet vítězné míče. Po půl hodině vyrovnala na 3:3, ale to byl její jediný světlý okamžik.

"Nepohybovala jsem se dobře. Špatně se k míčům stavěla, byla všude o krok později, a proto jsem nejspíše hrála všude jinde, jen ne do kurtu," glosovala Kvitová svůj výkon. "Navíc jsem nehrála moc dobře takticky. Když jsem třeba mohla jít k síti, tak jsem nešla. Ve druhé sadě jsem hrála moc vzadu," řekla. 

Trenér Kvitové Kotyza o zápase:

"Myslím, že se to dá nazvat debakl. Zahrála hluboko pod své možnosti a byl to jeden z nejslabších zápasů, co jsem od ní letos viděl. Dost jsme trénovali, ale vůbec nezahrála."

Kvitová, hrající nově v bílém tričku a červené čelence, se po sedmé hře poradila na kurtu s trenérem Davidem Kotyzou. Místo uklidnění ale přišly při snaze o její typickou agresivní hru další chyby, ztráta podání na 3:5 a pak i první sady. Poměr nevynucených chyb 23:3 z pohledu Kvitové vývoj setu jasně dokumentoval.

Nepomohla ani porada s trenérem

Dvaadvacetiletá česká tenistka měla problém s podáním, které si ve druhém setu prohrála čtyřikrát po sobě. Ve třetí hře dala i dvě dvojchyby za sebou. Špatný servis a chyby jí nedávaly naději na obrat. Po další poradě s koučem se snažila více chodit k síti, dvakrát vzala Radwaňské podání, ale víc nestihla.

"Necítila jsem se na kurtu dobře, nebyla jsem v pohodě," řekla Kvitová, jež prohrála s Radwaňskou poprvé v kariéře. Předešlé tři zápasy včetně loňského duelu na Turnaji mistryň vyhrála.

Petra Kvitová s trenérem Kotyzou na Turnaji mistryň
zdroj: Getty Images autor: Julian Finney

Kvitová prohrála s Radwaňskou poprvé v kariéře. Předešlé tři zápasy včetně loňského duelu na Turnaji mistryň vyhrála. "Jsem ze svého výkonu nadšená. Hrála jsem od začátku dobře a vydrželo mi to až do konce," řekla čtvrtá nasazená Polka.

Erraniovou musí porazit

Rodačku z Fulneku čeká ve středu volný den. Během něj bude mít šanci se z porážky oklepat a připravit se v Istanbulu na čtvrteční duel s Italkou Sarou Erraniovou, který potřebuje vyhrát, aby si udržela naději na postup do semifinále. Ve středu budou na programu dva zápasy Červené skupiny a v utkání s Němkou Angelique Kerberovou se poprvé představí i Viktoria Azarenková. Bělorusce stačí dvakrát vyhrát ve skupině, aby zakončila rok jako světová jednička.

Úspěšně odstartovala dvojnásobná vítězka turnaje Serena Williamsová, která v úvodním duelu Červené skupiny porazila Němku Angelique Kerberovou jasně 6:4 a 6:1. Americká tenistka si připsala 44. vítězství z posledních 46 zápasů, jediné dvě prohry zaznamenala právě proti Kerberové v Cincinnati a Italce Virginii Razzanové na Roland Garros.

Turnaj mistryň (tvrdý povrch, dotace 4,95 milionu dolarů):

Bílá Skupina:

A. Radwaňská (4-Pol.) - Kvitová (6) 6:3, 6:2. Šarapovová (2-Rus.) - Erraniová (7-It.) 6:3, 6:2.

Červená skupina:

S. Williamsová (3-USA) - Kerberová (5-Něm.) 6:4, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články