Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kvitová vstoupí do turnaje ve Stanfordu proti Bondarenkové

Stanford (USA) – Soupeřkou Petry Kvitové ve 2. kole turnaje v americkém Stanfordu bude ukrajinská tenistka Kateryna Bondarenková. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu si v Kalifornii řekla o volnou kartu, plní roli druhé nasazené a bude hrát svůj čtvrtý turnaj po návratu po vážném zranění levé ruky z prosincového přepadení.

Petra Kvitová
zdroj: REUTERS autor: Andrew Couldridge

Kvitová startuje ve Stanfordu poprvé v kariéře a ani letos neplánovala původně hrát, ale nakonec své rozhodnutí změnila. "Bylo to snadné. Šest měsíců mi tenis chyběl a chci hrát více zápasů. Ve Wimbledonu jsem dlouho nevydržela a proto jsem požádala o volnou kartu a jsem ráda, že jsem ji dostala," řekla česká tenistka.

V minulosti vždy začínala hrát na amerických betonech až na velkých turnajích v Torontu nebo Montrealu. "Dřív jsem nebyla schopná zvládnout celou americkou sérii mentálně nebo fyzicky, ale teď pojedu pět turnajů v řadě," řekla a po krátké pauze dodala: "Pořád mi to zní zvláštně." Ze Stanfordu se přesune do Toronta, pak bude hrát v Cincinnati, oblíbenou akci v New Havenu a grandslamové US Open.

Sedmadvacetileté Kvitové při prosincovém přepadení v bytě pachatel ošklivě pořezal všechny prsty levé ruky, v které drží raketu, a podstoupila náročnou čtyřhodinovou operaci. Vrátila se v květnu na French Open, následně vyhrála turnaj na trávě v Birminghamu a ve Wimbledonu prohrála ve druhém kole.

"Po Wimbledonu jsem byla ráda, že je konec, protože všechno bylo náročné psychicky, fyzicky i emočně. Bylo toho příliš, ale je to za mnou a teď si chci užít zbytek sezony. Cítím, že už je to normálnější. Předtím na mě lidé koukali a nevěděli, jak reagovat, jak se mnou mluvit, ale teď už mi to přijde jako dřív," řekla.

Před turnajem se stihla podívat do San Francisca a cíle si nedává. "Své šance příliš neřeším. Stále úplně netuším, co od sebe mohu po dlouhé pauze zaviněné zraněním a vším, co se stalo, očekávat," uvedla Kvitová, nyní 14. v žebříčku. S aktuálně 111. hráčkou světa Bondarenkovou se střetla čtyřikrát a má s ní vyrovnanou bilanci 2:2. Poslední zápas ale hrály před pěti lety.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články