Kvitová: Večeři wimbledonských šampionů jsem si užila

Prostějov – Tenistka Petra Kvitová přijela dva dny po premiérovém triumfu ve Wimbledonu domů. V Prostějově na dnešní tiskové konferenci, kde ukázala zlatý talíř pro vítězku, mimo jiné líčila své dojmy z tradiční večeře, kterou pro vítěze londýnského turnaje organizuje All England Club. V dalších dnech wimbledonská šampionka absolvuje řadu společenských údálostí, setká se například s prezidentem Klausem nebo vyrazí na filmový festival do Karlových Varů. Ještě dnes Kvitovou vyzpovídá Otakar Černý v pořadu Na slovíčko, který Čtyřka vysílá od 18:35.

"Příliš jsem se netěšila, ale byl to úžasný zážitek, moc jsme se si to spolu s trenéry užili. Tak se nám to zalíbilo, že bychom si to klidně zopakovali," prohlásila Petra Kvitová o tradiční večeři, kterou All England Club pro vítěze londýnského turnaje organizuje. Atmosféra v hotelu InterContinental v centru Londýna byla podle ní skvělá. "Wimbledon má něco do sebe, všichni lidi tam byli úžasní," dodala.

Kvitová a trenéři David Kotyza a Jozef Ivanko na večeři seděli u jednoho stolu s dalším wimbledonským vítězem z dvouhry Novakem Djokovičem, kterého kromě přítelkyně doprovázel rozsáhlý klan. S prvním hráčem světového žebříčku ze Srbska stihla česká hráčka prohodit pár slov. "Řekl mi, že jeho trenér mu už dlouho říká, že budu světová jednička, i on si myslí, že ho brzy napodobím," uvedla po návratu z Anglie Petra Kvitová na tiskové konferenci v Prostějově.

1

Trenér Kotyza: Petra to na trávě umí

Osobní kouč David Kotyza podvědomě cítil, že jeho svěřenkyně na vítězství v slavném grandslamu má šanci. Svou formu na travnatém povrchu prý potvrdila již týden před Wimbledonem na turnaji v Eastbourne, kde se dostala až do finále. "Věděli jsme, že Petra na trávě hrát umí a má ambice. Tím, jak nastartovala první kola a hrála na vysoké úrovni, tak všichni okolo začali říkat, že je horkou favoritkou na titul," prohlásil Kotyza, který zároveň přiznal, že wimbledonský triumf ani jemu stále nedochází.

1

Ve finále porazila Kvitová v sobotu Marii Šarapovovou z Ruska 6:3 a 6:4 a stala se třetí českou rodačkou, která vyhrála wimbledonskou dvouhru. Před ní to dokázaly Martina Navrátilová a Jana Novotná. Kromě ní letos uspěly rovněž Květa Peschkeová ve čtyřhře a Iveta Benešová ve smíšené čtyřhře. "Češky to tam tentokrát pěkně rozbalily," smála se jednadvacetiletá hráčka.

Kvitová půjde za prezidentem na Hrad

0Čerstvou šampionku čeká po dvou dnech oddychu nabitý program. Prezident Václav Klaus ji totiž ve čtvrtek pozval na setkání na Pražský hrad a stejný den také navštíví probíhající filmový festival v Karlových Varech. V pátek zase zamíří do rodného Fulneku, kde si pro ni připravili velkolepé přivítání na místním náměstí.

Na dny volna však nic konkrétního neplánuje: "Nejspíše mě navštíví rodina, půjdeme si někam sednout na večeři." Jelikož se česká hráčka musela na turnaji vyrovnávat se zraněním pravého stehna, upraví podle toho i své další herní plány. Program nejspíše zredukujeme, aby se Petra mohla připravit na americkou sérii, upřesnil trenér Kotyza s tím, že nejbližší turnaj Kvitová odehraje až začátkem srpna v Torontu.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články