Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kvitová v Tokiu postoupila, čeká ji olympijská vítězka Puigová

Tokio - Petra Kvitová postoupila na turnaji v Tokiu bez problémů do druhého kola. Sedmá nasazená hráčka, jež podnik v japonské metropoli v roce 2013 vyhrála, porazila při svém prvním startu po US Open Američanku Madison Brengleovou za necelou hodinu a čtvrt 6:3, 6:3. Suverénní postup slavila v Tokiu i Barbora Strýcová, která přehrála Thajku Varatčaju Vongteančajovou dvakrát 6:1. V prvním kole naopak skončila Lucie Šafářová, jež podlehla Slovence Dominice Cibulkové 6:4, 1:6 a 5:7.

Petra Kvitová
zdroj: USA TODAY Sports autor: Eric Bolte

Další soupeřkou Kvitové, jež se v Japonsku dohodla na týdenní zkušební spolupráci s trenérem Wimem Fissettem, bude olympijská vítězka Mónica Puigová z Portorika. Bronzová medailistka z turnaje pod pěti kruhy s ní jediný dosavadní vzájemný zápas v semifinále v Riu de Janeiro v srpnu prohrála ve třech setech.

Šestadvacetiletá Kvitová, jíž momentálně patří ve světovém žebříčku 16. místo, zvládla zápas s Brengleovou bez větších potíží. V utkání si držela svůj servis a jediné zaváhání přišlo ve čtvrté hře druhého setu, v níž čelila čtyřem brejkbolům. Dlouhý game, v němž prohrávala 15:14 a nakonec se hrálo pětkrát přes shodu, ale nakonec rovněž získala.

Kvitová hraje turnaj pod dohledem trenéra Wima Fissettea. S bývalým koučem světových jedniček Kim Clijstersové a Viktorie Azarenkové se Kvitová dohodla na týdenní zkušební době. "Teď na konci sezony necítím potřebu cokoli uspěchat. Uvidím, jak nám to půjde. Je to jenom pro Tokio," uvedla.

Třicetiletá Strýcová neměla s thajskou hráčkou ze čtvrté stovky žebříčku žádné problémy. Za celý zápas nemusela ani jednou čelit brejkbolu a postup mohla slavit už v šesté hře druhého setu. O tři roky mladší Vongteančajová první dva mečboly české tenistky odvrátila, ale v dalším gamu už Strýcová při svém podání nezaváhala.

Šafářová začala zápas s Cibulkovou lépe a po jediném úspěšném brejku získala úvodní set. Druhý ale jednoznačně ovládla šestá nasazená Slovenka a dramatickou třetí sadu, v níž měly obě soupeřky potíže s udržením vlastního servisu, nakonec po více než hodině získala rovněž Cibulková. Po téměř dvou a půl hodinách proměnila první mečbol a oslavila páté vítězství v sedmém vzájemném utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články