Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kvitová v Sydney odvrátila dva mečboly, úspěšný obrat má za sebou i Vondroušová

Petra Kvitová v prvním kole turnaje v Sydney odvrátila dva mečboly a po obratu udolala Arantxu Rusovou z Nizozemska 3:6, 7:6 a 7:5. Otáčet zápas musela také Markéta Vondroušová v Adelaide, ve svém prvním utkání v sezoně porazila Švýcarku Viktoriji Golubicovou 5:7, 6:4, 6:3.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Rob Prange

Minulý týden v Adelaide vstoupila Kvitová do sezony porážkou v prvním kole s domácí outsiderkou Priscillou Honovou, v Sydney však obhájkyně titulu překvapení nedopustila.

Jednatřicetiletá Kvitová sice do zápasu nevstoupila dobře a rychle prohrávala 1:4. Ve druhé sadě se však dvojnásobné grandslamové šampionce podařilo vyrovnat a vynutit si rozhodující set.

V něm dostala jako první šanci ukončit zápas Rusová, které Kvitová při vlastním podání za stavu 4:5 nabídla dva mečboly. Česká favoritka však oba odvrátila, vzápětí vzala soupeřce servis a v následující hře utkání ukončila.

"Dneska jsem musela opravdu hodně bojovat. Navíc když prohrajete první zápas sezony, tak to není příjemný pocit. A to byl přesně můj případ," řekla Kvitová.

"Ale bojovala jsem o každý bod, bylo to náročné, ale nějak se mi to povedlo. Nakonec je to výjimečný pocit, protože už to bude nějaký čas, co se mi podařilo vyhrát po odvrácení několika mečbolů," dodala.

V dalším kole se dvojnásobná vítězka turnaje v Sydney utká buď s Australankou Astrou Sharmaovou, nebo se sedmou nasazenou Ons Džabúrovou z Tuniska.

Turnaj v Sydney přišel o nasazenou jedničku a domácí favoritku Ashleigh Bartyovou, která se po triumfu v Adelaide odhlásila, aby se mohla připravit na blížící se Australian Open. Ze stejných důvodů odstoupila také šestá nasazená Iga Šwiateková z Polska.

Vondroušové vstup do utkání nevyšel a po dvou ztracených servisech pustila Golubicovou do vedení 3:0. Šesté nasazené se poté sice podařilo srovnat, ale za stavu 5:5 přišel další brejk a soupeřka vzápětí set ukončila.

Ve vyrovnané druhé sadě Vondroušová srovnala s Golubicovou krok a v rozhodujícím setu už měla navrch. Stříbrná medailistka z olympiády v Tokiu se ujala vedení 4:1 a při třetím mečbolu duel ukončila.

Dvaadvacetiletá Vondroušová si ve druhém kole zahraje s Anou Konjuhovou z Chorvatska. Na okruhu WTA se s ní zatím utkala jen jednou a před pěti lety v Praze prohrála ve dvou setech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články