Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kvitová v Pekingu dohrála

Peking - Tenistce Petře Kvitové se nepovedlo oslavit premiérový postup na páté místo žebříčku WTA vítězstvím. Wimbledonská šampionka dnes v druhém kole turnaje v Pekingu prohrála s 85. hráčkou světa Sofií Arvidssonovou ze Švédska po boji 6:7, 6:4 a 3:6. Zápas skončil až pár minut po půlnoci místního času. V Pekingu tak z českých tenistek pokračuje už jen Klára Zakopalová, která zvítězila nad Naděždou Petrovovou 6:3, 6:7, 6:1 a ve druhém kole ji čeká další Ruska, světová trojka Věra Zvonarevová.

Petra Kvitová
zdroj: Isifa/EPA autor: Paul Crock

Jednadvacetiletá Kvitová se utkala s o šest let starší Arvidssonovou potřetí v kariéře a prohrála druhý zápas v řadě. Utkání špatně začala, ale ztrátu 0:3 v první sadě dohnala a o set přišla v tie-breaku. Druhý set tenistka z Fulneku zvládla, jenomže ve třetím nezvládla koncovku. Za stavu 2:3 prohrála jedenáct výměn po sobě a o zápas přišla.

Kvitovou nyní čeká už jen Turnaj mistryň v Istanbulu, který začne 25. října, a týden po něm finále Fed Cupu proti Rusku.

Zakopalová bojovala s Petrovovou téměř dvě hodiny, stejně dramatický zápas sehrála Lucie Hradecká se světovou jedničkou Caroline Wozniackou. V první sadě Dánku přehrála 6:3, jenže pak dostala "kanára" a ve třetím setu v předposledním gamu neudržela servis. Favoritka nakonec vydřela postup do druhého kola.

Už o osmifinále usilovala Petra Cetkovská, ale nadějně rozehraný duel s Rakušankou Tamirou Paszekovou do úspěšného konce nedotáhla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články