Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kvitová v Miami přes Bartyovou do semifinále neprošla, světovou jedničkou tak nebude

Petra Kvitová vypadla v Miami ve čtvrtfinále a přišla o možnost stát se po turnaji světovou jedničkou. Turnajová trojka prohrála v utkání přerušeném deštěm s Australankou Ashleigh Bartyovou 6:7, 6:3 a 2:6.

Petra Kvitová
zdroj: USA Today Sports autor: Geoff Burke

Česko má v Miami jistou semifinalistku, ve čtvrtfinále se totiž střetnou pátá nasazená Karolína Plíšková a Markéta Vondroušová.

Zápas Kvitové s Bartyovou narušil déšť na chvilku ve třetím a na dvě hodiny ve čtvrtém gamu úvodní sady. Po návratu získala Kvitová brejk na 3:2, o který vzápětí přišla.

V dramatické koncovce setu odvrátila za stavu 5:6 setbol, v tie-breaku vedla 5:2 a při svém setbolu netrefila dobře return a sadu posléze ztratila.

Ve druhém setu získala Kvitová dvakrát servis australské tenistky a vynutila si rozhodující sadu. V té si prohrála podání na 0:2 a měla problémy s dýcháním. Ještě snížila brejkem na 2:3, ale pak ztratila tři hry v řadě a zápas ukončila dvojchybou.

Bartyové vyšla odveta za dvě letošní porážky na domácí půdě. S Kvitovou, s níž měla bilanci 0:4, v této sezoně prohrála ve finále v Sydney i ve čtvrtfinále Australian Open.

"Pro mne bylo důležité snažit se sebrat Petře tolik podání, kolik jen bude možné. Má naprosto prvotřídní servis," řekla Australanka po utkání.

"Někdy jsem s tím nemohla vůbec nic dělat, ale pořád jsem se snažila a myslím, že jsem to zvládla dobře," dodala.

Svěřenkyně kouče Jiřího Vaňka Kvitová by se stala poprvé první hráčkou světa, kdyby turnaj vyhrála, nebo teoreticky v případě postupu do finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová podlehla v Miami ve čtvrtfinále Australance Bartyové

Ze hry venku je v Miami překvapivě Srb Novak Djokovič, který chtěl na Floridě zaútočit na sedmý titul.

První hráč světového žebříčku nepotvrdil proti Španělovi Robertu Bautistovi skvělý start a po hladké výhře 6:1 v prvním setu další dvě sady ztratil 5:7 a 3:6.

"Je to solidní hráč, ale tenhle zápas jsem prohrát neměl. Promarnil jsem až mnoho šancí," uznal patnáctinásobný grandslamový šampion po teprve třetí porážce v sezoně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články