Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvitová v Madridu končí ve čtvrtfinále, Ósakaovou vyřadila Bencicová

Konec už ve čtvrtfinále. Tak brzy zastavila cestu české tenistky Petry Kvitové na turnaji v Madridu nizozemská hráčka Kiki Bertensová. Ve stejné fázi turnaje padla i japonská světová jednička Naomi Ósakaová, která nestačila na Belindu Bencicovou. Japonka může příští týden přijít o místo světové jedničky. V čele žebříčku WTA ji vystřídá její předchůdkyně na tenisovém trůnu Simona Halepová, pokud ve španělské metropoli získá potřetí v kariéře titul. Výhru číslo 1200 vydřel Roger Federer s Gaëlem Monfilsem a je ve čtvrtfinále stejně jako Novak Djokovič.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Bernat Armangue

Kvitová v žebříčku klesne z druhého místa na čtvrté nebo páté. Před rokem ve španělské metropoli zdolala Bertensovou ve finále ve třech setech a stejně uspěla i před čtrnácti dny ve Stuttgartu. Tentokrát ale dominovala soupeřka.

Kvitová od stavu 2:1 v první sadě prohrála sedm her v řadě. Dlouho se nemohla prosadit při podání Nizozemky. "Z returnu dej bombu na prostředek a jdi do toho z druhého balonu. Nahul to. Ukaž svoje srdce," povzbuzoval kouč Jiří Vaněk ve druhé sadě a Kvitová uspěla a brejkla na 3:3.

Vzápětí ale po skvělém bekhendovém returnu Bertensové do rohu kurtu přišla počtvrté o podání. Měla ještě šanci vyrovnat, jenže ani jeden z brejkbolů na 4:4 nevyužila a po druhém z nich frustrovaně bouchla raketou o zem.

Při svém servisu ještě odvrátila mečbol, při druhém ji světová sedmička prohodila. Soupeřkou Bertensové v semifinále bude Američanka Sloane Stephensová, a pokud jedna z nich turnaj vyhraje, odsune Kvitovou v žebříčku na páté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová v Madridu nestačila na Bertensovou

Přemožitelku Ósakaové čeká Halepová

Rumunka Halepová, která v Madridu triumfovala v letech 2016 a 2017, vyřadila Ashleigh Bartyovou z Austrálie po setech 7:5, 7:5 a v semifinále se utká s Bencicovou. Švýcarská tenistka zdolala Ósakaovou díky obratu v závěru rozhodujícího setu 3:6, 6:2, 7:5.

Japonská vítězka letošního Australian Open vedla ve třetí sadě 5:4 a podávala na vítězství, koncovku zápasu ale nezvládla. Bencicová jí čistou hrou prolomila servis, svůj vzápětí bez problémů udržela a při dalším podání soupeřky proměnila hned první mečbol.

Sedmadvacetiletá Halepová se s Bencicovou utká počtvrté v kariéře, na antuce ale na sebe narazí poprvé. V bilanci vzájemných zápasů vede o pět let mladší Švýcarka 2:1, naposledy Halepovou porazila letos v únoru na tvrdém povrchu v Dubaji.

Dvouhodinovou bitvu o 1200. vítězství v kariéře svedl ve 3. kole mužské dvouhry Roger Federer. Slavný sedmatřicetiletý Švýcar, který se na antuku vrací po takřka tříleté pauze, sice smetl v úvodním setu Gaëla Monfilse s kanárem, druhý set ale s Francouzem ztratil 4:6 a ve třetí sadě musel odvracet dva mečboly, než vybojoval výhru v tie-breaku 7:3. Mety 1200 výher dosáhl jako druhý muž v Open éře, více jich má jen Jimmy Connors (1274).

Bez problémů postoupil do čtvrtfinále Srb Novak Djokovič. První hráč světového žebříčku porazil Francouze Jérémyho Chardyho 6:1, 7:6.

Turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):

Muži (dotace 7 279 270 eur) - 3. kolo: Djokovič (1-Srb.) - Chardy (Fr.) 6:1, 7:6 (7:2), Thiem (5-Rak.) - Fognini (10-It.) 6:4, 7:5, Čilič (9-Chorv.) - Djere (Srb.) 4:6, 6:3, 6:2, Federer (4-Švýc.) - Monfils (15-Fr.) 6:0, 4:6, 7:6 (7:3), Wawrinka (Švýc.) - Nišikori (6-Jap.) 6:3, 7:6 (7:3), Tsitsipas (8-Řec.) - Verdasco (Šp.) 6:3, 6:4.

Ženy (dotace 7 021 128 eur) - čtvrtfinále: Bertensová (7-Niz.) - Kvitová (2-ČR) 6:2, 6:3, Bencicová (Švýc.) - Ósakaová (1-Jap.) 3:6, 6:2, 7:5, Halepová (3-Rum.) - Bartyová (9-Austr.) 7:5, 7:5, Stephensová (8-USA) - Martičová (Chorv.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále: Strýcová, Sie Šu-wej (5-ČR/Tchaj-wan) - Stosurová, Čang Šuaj (3-Austr./Čína) 6:2, 6:4, Dabrowská, Sü I-fan (6-Kan./Čína) - Krejčíková, Siniaková (1-ČR) 3:6, 7:6 (9:7), 10:7.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články