Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kvitová v letošní sezonu WTA už nedoufá. Vyhlíží ale turnaj na Spartě: Ráda si na něm zahraju

Očekává, že se vrátí do koloběhu světového tenisu až příští rok. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová si myslí, že se letos už mezinárodní tenisová sezona nerozběhne. Podobně jako Brit Andy Murray poukázala na globální aspekt bílého sportu a problém s cestováním kvůli současné pandemii nového typu koronaviru. Představit by se ale mohla na českých kurtech.

Sport
zdroj: ČT4

O turnaje ale přijít nemusí a představit by se mohla na sérii akcí Českého tenisového svazu, z nichž první je podle informací ČTK připraven od 26. května pod názvem O pohár prezidenta ČTS v areálu Sparty Praha.

"Nemyslím si, že letos tenisová sezona začne," řekla ČTK aktuální světová dvanáctka Kvitová. "Tenis je hrozně globální a bojím se, že celý svět by musel být v pořádku, aby se mohlo cestovat. Všechno, aby tenis mohl zase být. A myslím, že se to letos asi nestihne, že se všechno posune a bude to až příští rok," uvedla.

Profesionální tenisová sezona byla kvůli šíření nemoci COVID-19 jako většina sportovního dění zastavena začátkem března. Turnaje včetně Wimbledonu jsou zatím zrušené do poloviny července, ale hrát se nebude ani srpnový prestižní turnaj žen v Montrealu. Pořadatelé ale doufají v konání grandslamového US Open v New Yorku a po něm je v plánu hrát přeložené antukové Roland Garros v Paříži.

Podobně jako Kvitová se vyjádřil nedávno někdejší první hráč světa Andy Murray. Brit sice neřekl, že se tenis letos nerozběhne, ale zastává názor, že bude jedním z posledních sportů, které se po zklidnění koronavirové krize vrátí k soutěžím. Problémem je fakt, že se na turnaje sjíždějí hráči s jejich doprovodem i rozhodčí z celého světa.

Kvitová v současnosti trénuje na kurtu dvakrát týdně. "Aby mě nebolela ruka a zvykla jsem si. Jak ale není motivace a vidina turnajů, tak mě to tolik nebaví. Je to pro mě složitější," přiznala vítězka Turnaje mistryň z roku 2011. Každý den doma cvičí a běhá podle plánu kondičního trenéra. "Všechno dělám poctivě," uvedla.

Hrát turnaj by znovu mohla v nové sérii tenisového svazu. Ten první je vypsaný pro osm žen na betonu. "Bude dobré mít zase nějaký adrenalin a být s lidmi okolo. Pokud se nestane něco mimořádného, tak si ráda zahraju," řekla Kvitová.

Český tenisový svaz plánuje turnaje bez diváků po uvolnění sportovních akcí, což bude v omezeném počtu osob nově možné od 25. května. Po zahajovací akci na Spartě mají přijít na řadu týmová soutěž i série turnajů O trofej solidarity a naděje ČTS, které se mají uskutečnit v různých tenisových areálech v Čechách a na Moravě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články