Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kvitová titul z Madridu neobhájí, Berdych si poradil s Istominem

Madrid - Titul z prestižních Masters v Madridu z loňského roku letos neobhájí Petra Kvitová. Česká tenistka v osmifinále vypadla s Darjou Gavrilovovou z Austrálie 3:6 a 4:6. Do jednoho z posledních velkých testů před French Open naopak bez problémů vstoupil Tomáš Berdych. Ten si ve druhém kole poradil s Denisem Istominem z Uzbekistánu dvakrát 6:3.

Petra Kvitová
zdroj: Reuters

Přes ztrátu bodů za loňský titul se Kvitová udrží ve světové desítce žebříčku WTA, ve které je již pět let. Teoreticky mohla vypadnout, kdyby ve 3. kole vyhrály Španělka Carla Suárezová i Švýcarka Timea Bacsinszká, obě ale vypadly.

Šestadvacetiletá Kvitová v duelu s moskevskou rodačkou Gavrilovovou, se kterou letos prohrála rovněž ve 2. kole lednového Australian Open, nepůsobila od úvodu dobře a začala ztrátou šesti fiftýnů v řadě. Soupeřka naopak hrála odvážně, dobře podávala a tlačila z returnu při servisu Kvitové.

Svěřenkyně kouče Františka Čermáka v hodinu a tři čtvrtě dlouhém utkání zahrála 22 vítězných míčů a udělala 30 nevynucených chyb. Během zápasu vypadala frustrovaně. Po špatném bekhendovém voleji nezvykle hodila raketou a po jednom z nepřesných forhendů řekla sama sobě: "To je tragédie!" Ve druhé sadě měla šanci, ale brejkbol na 4:4 nevyužila a zápas ukončila míčem do autu.

"Darja odehrála velmi solidní zápas," řekla Kvitová, kterou před cestou do Madridu trápil bolavý břišní sval ze Stuttgartu. "Stále jsem se vypořádávala s bolestí. Týden jsem moc netrénovala a jsem ráda, že jsem v Madridu vyhrála dva zápasy. Zdravotně se cítím o něco lépe a můžu teď začít dělat trochu kondice a tenisového tréninku."

Osmý nasazený Berdych v utkání s Istominem, který se do turnaje musel probojovat z kvalifikace, ztratil jednou servis, a to ve druhé hře utkání. Sám ale vzal 79. hráči světa podání čtyřikrát, třikrát v první a jednou ve druhé sadě, a zápas bez větších problémů vyhrál za hodinu a devět minut. Istomina porazil Berdych popáté v kariéře a počtvrté za sebou Uzbekovi nepovolil ani set.

V osmifinále Berdycha čeká devátý nasazený David Ferrer, který ve třech setech vyřadil Američana Denise Kudlu. Se španělským tenistou se Berdych utkal už třináctkrát, z výhry se radoval pětkrát. Na antuce je jejich bilance vyrovnaná 2:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články