Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kvitová: Takhle rychlý kurt nikde na okruhu není

Praha – Fed Cup se po dvou letech vrací do Prahy a největší herní odpovědnost bude opět na nejvýše postavené české hráčce Petře Kvitové. Světová čtyřka sice přiznává, že se v závěru dlouhé sezony potýkala s lehkou fyzickou i psychickou únavou, nicméně potřebnou energii pro to, aby pomohla k finálové výhře nad Němkami a celkovému triumfu, jí má dodat zaplněné domácí hlediště i síla celého fedcupového týmu.

"Po dvou letech hrajeme v Praze, těšíme se opravdu moc, myslím, že můžu mluvit i za holky. Atmosféra v roce 2012 byla úžasná, vyhráli jsme, mám na to ty nejhezčí vzpomínky. Budeme se snažit dělat vše pro to, abychom v neděli opět zvedli pohár," avizuje před startem česká jednička.

Češky hrají tradičně nejradši na rychlém tvrdém povrchu, kterého se dočkají i v zápase s Němkami. "Je podobný, jako když jsme končili semifinále s Itálií v Ostravě. V Singapuru byl kurt hodně pomalý, to mi úplně nevyhovovalo. Takže jsem ráda, že je tady rychlejší. Takhle rychlý nikde na okruhu není," porovnává Kvitová.

Fed Cup je pro ni dalším prodloužením již tak náročného tenisového roku. "Sezona je pro mě už hodně dlouhá, emoce nebyly tak silné, jak by asi měly být. Dva zápasy s Agniezskou Radwaňskou a Caroline Wozniackou nebyly moc příjemné, energie chyběla, ale tohle je něco jiného. Měla jsem poté týden, teď trénuji s týmem, je to Fed Cup, nehraju sama za sebe… Myslím, že energie mi bude dodaná jak od lidí, tak z našeho týmu. Přijedou mi i rodiče a kamarádi, věřím, že to bude lepší."

Kvitová se postupně střetne s Petkovičovou, poté v neděli s Kerberovou. "Tento víkend nemá velkého favorita, každý zápas, který se bude hrát, bude hodně otevřený. Petkovičová teď vyhrála turnaj, hraje ve velké formě, Lisická je zase hodně nepříjemná v hale na tomhle rychlém povrchu. Je asi jediná z Němek, které bude tento povrch vyhovovat," myslí si Kvitová.

Přestože sezonu Kvitová nezačala nejlépe, nakonec ji hodnotí dobře. "Vyhrála jsem grandslam, podívala jsem se do Singapuru na Turnaj mistryň, přidala jsem nějaké WTA tituly. Začátek sezony nebyl podle představ, přemýšlela jsem, co je všechno špatně, ale jsem ráda, že jsem to zbytkem sezony odvrátila," říká. Triumf ve Fed Cupu by byl skvělou tečkou…

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články