Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová, Strýcová i Štěpánek jsou v Brisbane ve čtvrtfinále

Brisbane (Austrálie) - Český tenis má na turnaji v Brisbane čtyřnásobné zastoupení ve čtvrtfinále. Mezi nejlepších osm hráčů postoupil Radek Štěpánek, v ženském pavouku napodobily úterní postup Lucie Šafářové Petra Kvitová a Barbora Záhlavová-Strýcová. Ve druhém kole naopak vypadla Iveta Benešová.

Dvaatřicetiletý Štěpánek potvrdil, že se mu v Brisbane na úvod sezony daří. Vítěz premiérového ročníku turnaje z roku 2009 a loňský finalista dnes ve druhém kole vyřadil turnajovou čtyřku Mardyho Fishe z USA po setech 6:3 a 6:1. V boji o semifinále Štěpánka čeká sedmý nasazený Florian Mayer z Německa, se kterým se doposud střetl jen jednou a před sedmi lety na antuce v Estorilu prohrál.

Kvitová svedla bitvu s Ruskou Ksenií Pěrvakovovou a po téměř dvou hodinách zvítězila 1:6, 6:4 a 6:2. Další soupeřkou dvacetileté Češky bude Slovenka Dominika Cibulková, se kterou se může potkat za měsíc v 1. kole Fed Cupu. "Bude to jiný zápas než ve Fed Cupu, ten je ještě daleko," řekla Cibulková slovenským médiím.

Záhlavová-Strýcová vyřadila Australanku Sally Peersovou 6:4, 6:1. "Soupeřka doběhla hodně míčů a byla na mě moc dobrá," řekla mladá Peersová. Češka si o postup do semifinále zahraje se čtvrtou nasazenou Marion Bartoliovou, která ve druhém kole vyřadila Benešovou po vítězství 6:1, 3:6 a 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články