Kvitová soupeřku nepodceňuje, ale ve čtvrtfinále končit nehodlá

Paříž - Česká tenistka Petra Kvitová bude favoritkou čtvrtfinále grandslamového Roland Garros. Světová i turnajová čtyřka v středečním duelu narazí na hráčku z kvalifikace Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu. Až 142. hráčku světa česká hvězda nepodceňuje, ale doufá, že v Paříži ještě tímto zápasem neskončí.

Na antukovém French Open je dvaadvacetiletá Kvitová poprvé ve čtvrtfinále. Soupeřka wimbledonské vítězky Švedovová je především pátou deblistkou světa, ve dvouhře letos začínala rok až na 201. pozici. Ve čtvrtém kole ale Švedovová zdolala ve třech setech nečekaně Li Na z Číny, vyřadila tak obhájkyni titulu.

"Pozor, zase to něco znamená, když vyřadí nasazené hráčky. Musí hrát dobře. Ve čtvrtfinále grandslamu nenarazíte na lehkou soupeřku," řekla Kvitová. Pár výměn ze zápasu Švedovové s Li Na prý viděla. "A musím říct, že hrála výborně," řekla Češka. S koučem Davidem Kotyzou plánovala vymyslet na Kazašku taktiku. "Sedneme si a povíme si otevřeně o slabinách příští soupeřky," dodala Kvitová.

Jaroslava Švedovová
zdroj: ČT24 autor: Michel Spingler

Moskevská rodačka Švedovová je vítězkou čtyřhry ve Wimbledonu a US Open z roku 2010. Ve dvouhře si zahrála nejvýše čtvrtfinále právě na French Open 2010 a mimo jiné vyřadila tehdy nasazenou osmičku Agnieszku Radwaňskou z Polska. "Vítězství nad Li Na bylo neuvěřitelné, nic lepšího se mi nepovedlo," rozplývala se Švedovová, která Číňance v druhém a třetím setu povolila jen dvě hry. "S elitními hráčkami mám vždycky krásné duely, protože nejsem pod tlakem."

Začátkem loňského roku musela čtyřiadvacetiletá Švedovová na operaci menisku. Rehabilitace trvala dlouho. "Koleno mě pořád zlobilo," vzpomínala. Navíc ji opustil trenér, vedle zdravotních komplikací tak řešila další problém. "Nebylo to jednoduché období, psychicky jsem strádala. Byla jsem dole a osamělá," řekla. Od září má v Argentinci Emilianu Redondim nového trenéra a na Roland Garros ukazuje, že je opět ve formě a v pohodě. "Hodně mi pomohl. Podařilo se mi sestavit skvělý tým a tohle je výsledek nás všech," radovala se Švedovová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články