Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kvitová, Smitková i Siniaková vyhrály první zápasy sezony

Šen-čen (Čína) - Petra Kvitová zvládla první zápas nové sezony. Dvojnásobná wimbledonská vítězka dnes v úvodním kole turnaje v Šen-čenu porazila domácí Číňanku Tuan Jing-jing bez problémů 6:3 a 6:1. Postoupily také Tereza Smitková a Kateřina Siniaková, jež si zahrají o čtvrtfinále proti sobě.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Světová čtyřka Kvitová strávila se 117. hráčkou žebříčku na kurtu hodinu. Dobře podávala, nečelila ani jednomu brejkbolu a vyvarovala se zbytečných chyb. Ve druhém kole narazí na Srbku Bojanu Jovanovskou (56. v pořadí WTA). Pokud uspěje, narazí ve čtvrtfinále na vítězku duelu Smitková - Siniaková.

Dvacetiletá Smitková se hned v úvodním duelu roku dočkala výhry, na kterou na okruhu WTA čekala od senzačního postupu do osmifinále Wimbledonu. Devětašedesátá hráčka světa udolala za dvě hodiny 3:6, 6:3, 6:3 Bělorusku Olgu Govorcovovou, jež do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace.

O dva roky mladší Siniaková se postarala v prvním kole o překvapení na úkor šesté nasazené Iriny-Camelie Beguové z Rumunska, kterou porazila 6:7, 6:4 a 6:1.

Talentované rodačky z Hradce Králové se na okruhu WTA utkaly zatím jednou a loni v kvalifikaci v Linci vyhrála ve třech setech Siniaková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články