Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kvitová smetla světovou dvojku a v Sydney si zahraje semifinále

Petra Kvitová porazila světovou dvojku Angelique Kerberovou z Německa a na turnaji v Sydney postoupila do semifinále. V utkání, které bylo dvakrát přerušeno kvůli dešti, vyhrála nasazená pětka nad obhájkyní titulu 6:4, 6:1. Další soupeřkou Kvitové bude Běloruska Aljaksandra Sasnovičová, jež po postupu z kvalifikace zvládla v hlavní soutěži i třetí zápas.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP

Počasí si s ženami na kurtu zahrávalo. Tenistky kvůli dešti poprvé zamířily do šaten už v druhém gemu, podruhé pak za stavu 2:2. Po dalším návratu na dvorec ztratila Kvitová podání, potom ale za stavu 2:4 odvrátila dva brejkboly a průběh zápasu se diametrálně změnil.

Nátlaková hra české tenistky začala slavit úspěch, trojnásobná grandslamová šampionka Kerberová už zdaleka nebyla tak přesná a na její tváři byla čím dál patrnější frustrace a beznaděj. Vítězka sydneyského turnaje z roku 2015 získala deset z následujících jedenácti gemů.

"Stálo to za to čekání. Počasí tento týden není zrovna skvělé a není snadné čekat, když jsou zápasy přerušené. Jsem ale ráda, že jsem návrat na kurt zvládla a zahrála dobře," řekla Kvitová. "Při druhém přerušení jsme si zahráli nějaké hry, hráli jsme karty. Dala jsem si sendvič, poslouchala hudbu a čekala," popsala náplň nucené přestávky.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová si pohrála s Kerberovou a jde v Sydney dál

Kvitová se s Kerberovou utkala potřinácté a v bilanci vzájemných zápasů se dostala do vedení 7:6. Proti Sasnovičové zatím nastoupila jen jednou a loni v úvodním kole Wimbledonu od ní dostala v rozhodující sadě kanára.

Do finále čtyřhry postoupila Kateřina Siniaková, která v Sydney nastupuje s Aleksandrou Kruničovou ze Srbska, neboť její obvyklá spoluhráčka Barbora Krejčíková zkusila štěstí v kvalifikaci melbournského grandslamu. Siniaková s Kruničovou během dneška zvládly bez ztráty setu čtvrtfinále s nejvýše nasazenou dvojicí Gabriela Dabrowská, Sü I-fan i semifinále s Japonkami Miju Katovou a Makoto Ninomijaovou.

Po brzkém vyřazení Rumunky Simony Halepové přišla v Sydney o nasazenou jedničku také mužská dvouhra. Řek Stefanos Tsitsipas prohrál ve čtvrtfinále s Italem Andreasem Seppim v rozhodující třetí sadě 4:6.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Sydney

Muži: Dvouhra - čtvrtfinále:

De Minaur (5-Austr.) - Thompson (Austr.) 7:6 (7:4), 6:3.

Ženy: Dvouhra - čtvrtfinále:

Kvitová (5-ČR) - Kerberová (2-Něm.) 6:4, 6:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články