Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kvitová si po sedmi letech zahraje turnaj v Česku, bude hlavní hvězdou antuky ve Stromovce

Poprvé po sedmi letech by se měla Petra Kvitová představit na turnaji v Česku. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu je podle očekávání mezi přihlášenými na J&T Banka Prague Open, které se s dotací 226 750 dolarů uskuteční od 30. dubna do 5. května na antuce ve Stromovce.

Petra Kvitová
zdroj: Reuters autor: CHRISTIAN HARTMANN

S devátou hráčkou žebříčku WTA Kvitovou se představí česká špička. Hrát by měly aktuální světová šestka Karolína Plíšková, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová, Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková a loňská finalistka Kristýna Plíšková.

"Těší mě, že turnaj je stále populárnější a díky úspěšným ročníkům se přihlásila kompletní česká špička. Diváci na Spartě uvidí minimálně sedm domácích hráček a hlavním lákadlem budou fedcupové reprezentantky z první světové desítky Karolína Plíšková a Petra Kvitová," řekla ředitelka turnaje Petra Černošková.

Osmadvacetiletá Kvitová se na antuku v pražské Stromovce vrátí poprvé od května 2011. Tehdy ještě na akci kategorie ITF prohrála ve finále se Slovenkou Magdalenou Rybárikovou a o měsíc a půl později poprvé ovládla slavný Wimbledon.

V pavouku turnaje na Spartě měla být Kvitová už loni, ale kvůli vážnému zranění prstů a nervů levé ruky z prosince 2016 nastoupit nemohla. Turnaj okruhu WTA v Praze hrála v roce 2009 a na Štvanici tehdy vypadla ve 2. kole.

Titul přijede do metropole obhajovat loňská překvapivá šampionka Mona Barthelová z Německa. Mezi přihlášenými jsou Švýcarka Belinda Bencicová, Australanka Samantha Stosurová, Chorvatka Donna Vekičová nebo Italka Camila Giorgiová.

Vstup do hlediště bude pro fanoušky zdarma s výjimkou finále. "Výtěžek ze vstupného na finále věnujeme na charitativní účely," řekla Černošková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články