Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová si o titul ve Stuttgartu nezahraje, v semifinále prohrála s Kerberovou

Stuttgart – Jízda Petry Kvitové na halovém turnaji ve Stuttgartu se zastavila v semifinále. Pátá nasazená hráčka, jež v Německu hrála svůj nejlepší tenis v sezoně, v něm nestačila na domácí obhájkyni titulu Angelique Kerberovou. S vítězkou lednového Australian Open prohrála 4:6, 6:4 a 2:6.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Marijan Murat

Kvitová pod vedením nového kouče Františka Čermáka začala antukovou sezonu nadějně. Ve Stuttgartu nadělila soupeřkám tři "kanáry", vyhrála i zápas z mečbolu a porazila soupeřku z Top-5. Poprvé tak letos postoupila do semifinále a v pondělním vydání žebříčku WTA si polepší ze sedmého na šesté místo.

I v zápasu s domácí Kerberovou měla světová sedmička Kvitová dobré momenty, ale více chybovala. A navíc neproměňovala brejkboly, využila jen tři ze třinácti. Tři šance vzít rovněž levou rukou hrající Kerberové podání měla například i v poslední hře zápasu. Ve třetí sadě ještě dokázala srovnat z 0:2 na 2:2, ale zbylé čtyři gamy ztratila.

Po porážce má nyní Kvitová s třetí hráčkou dvouhry WTA Kerberovou vyrovnanou bilanci 4:4. "K výhře mi pomohlo skvělé publikum, které mě stejně jako loni a možná letos ještě více nabíjí energií," poděkovala Kerberová vyprodané hale.

Její poslední soupeřkou bude nečekaně krajanka Laura Siegemundová, která dotáhla své senzační tažení z kvalifikace až do boje o titul po vítězství nad nasazenou jedničkou Agnieszkou Radwaňskou z Polska 6:4, 6:2. Siegemundová, 71. hráčka žebříčku WTA, v hlavní soutěži vyřadila už třetí tenistku z elitní světové desítky po Simoně Halepové a Robertě Vinciové.

Ve čtyřhře skončila v semifinále cesta Lucie Šafářové. S německou spoluhráčkou Sabine Lisickou prohrály ve dvou setech s nejlepším světovým párem současnosti, který tvoří Švýcarka Martina Hingisová se Saniou Mirzaovou z Indie. Na finále nedosáhl ani další německo-český pár Anna-Lena Grönefeldová, Květa Peschkeová, který prohrál s Francouzkami Caroline Garciaovou a Kristinou Mladenovicovou 4:10 v supertie-breaku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články