Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Kvitová si chce odvézt z Madridu čtvrtý titul, Siniaková už skončila

První překážku na cestě za čtvrtým titulem na turnaji v Madridu tenistka Petra Kvitová v pohodě překonala. Druhá hráčka světového žebříčku porazila Američanku Sofii Keninovou 6:1, 6:4 a na antuce je zatím letos stoprocentní, protože před týdnem Kvitová vybojovala trofej ve Stuttgartu, už 27. v kariéře. Vypadla Kateřina Siniaková, která nezaskočila loňskou finalistku turnaje Kiki Bertensovou a se sedmou nasazenou Nizozemkou v 1. kole prohrála 3:6, 2:6.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Julia Rahn,via www.imago-images.de

Madridský turnaj je pro devětadvacetiletou Kvitovou nejúspěšnějším na okruhu, šampionkou se tam stala loni i v letech 2011 a 2015. Ve druhém kole se utká buď s krajankou Barborou Strýcovou, nebo s Francouzkou Kristinou Mladenovicou, jež má za sebou úspěšnou kvalifikaci.

Kvitová letos jako jediná tenistka dokázala vyhrát dva tituly. Dvacetiletou Keninovou zdolala i podruhé, loni to bylo v Miami na betonu ve třech setech. Dnes si pomohla devíti esy a bodem ze servisu a zápas po 77 minutách ukončila.

Kateřina Siniaková nezaskočila loňskou finalistku Kiki Bertensovou a se sedmou nasazenou Nizozemkou prohrála 3:6 a 2:6. Do Španělska se česká tenistka přesunula z pražského turnaje WTA ve Stromovce, kde postupem do čtvrtfinále alespoň na chvíli přerušila letošní singlové trápení. 

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová začala v Madridu skvěle, Siniaková končí

Výsledky turnaje mužů a žen v Madridu

Ženy: Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová
(2-ČR) - Keninová (USA) 6:1, 6:4, Bertensová (7-Niz.) - Siniaková (ČR) 6:3, 6:2, Bartyová (9-Austr.) - Gavrilovová (Austr.) 6:1, 6:2, Kuzněcovová (Rus.) - Sabalenková (10-Běl.) 7:5, 6:4, Sevastovová (12-Lot.) - Flipkensová (Belg.) 0:6, 6:3, 6:2, Sasnovičová (Běl.) - Kontaveitová (14-Est.) 0:6, 6:3, 6:2, Ostapenková (Lot.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:2, 6:1, Azarenková (Běl.) - Kasatkinová (Rus.) 7:5, 6:4, Putincevová (Kaz.) - Beguová (Rum.) 6:4, 6:3, Garciaová (Fr.) - Sie Šu-wej (Tchaj-wan) 7:5, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články