Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kvitová si během měsíce zahraje o druhý titul, tentokrát v Lucemburku

Lucemburk – Vynikající formou se v závěrečné části tenisové sezony pyšní Petra Kvitová. Stíhací jízda za účastí na Turnaji mistryň sice rodačce z Fulneku těsně nevyšla, přesto válí dál. Po triumfu v čínském Wu-chanu, který zaznamenala začátkem října, si o další cennou trofej zahraje v Lucemburku. Vstupenku do finále, kde změří síly s Rumunkou Monicou Niculescuovou, jí zajistila výhra 7:5 a 6:3 nad Lauren Davisovou z USA. 

Šestadvacetiletá Kvitová ztratila v souboji s 85. hráčkou světového žebříčku v pátém gamu prvního setu jako první servis, avšak od stavu 3:5 vyhrála i díky čtyřem odvráceným setbolům čtyři hry v řadě a tím i celou sadu.

Obdobná situace se opakovala i ve druhém setu, kdy česká tenistka od stavu 1:3 jednoznačně dominovala. Po necelých dvou hodinách proměnila první mečbol.

Kvitová slavila premiérový letošní triumf na začátku října ve Wu-chanu. Následně vypadla v Pekingu ve čtvrtfinále a přišla o šanci postoupit pošesté za sebou na Turnaj mistryň.

O 19. titul v kariéře si bronzová medailistka z olympijských her v Riu de Janeiro zahraje s Niculescuovou, která je na žebříčku WTA o čtyřicet míst níže. Vzájemná zápasová bilance vyznívá 2:1 pro Kvitovou.

Tenisový turnaj žen v Lucemburku (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Kvitová (1-ČR) - Davisová (USA) 7:5, 6:3, Niculescuová (Rum.) - Bertensová (3-Niz.) 6:3, 6:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články