Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kvitová se Zakopalovou postoupily do 3. kola, Rosol vypadl

Paríž - Česká tenistka Petra Kvitová postoupila na Roland Garros do třetího kola. Turnajová čtyřka zdolala Polku Urszulu Radwaňskou, mladší sestru světové trojky Agnieszky, jistě 6:1 a 6:3. Postup ze druhého kola překvapivě vybojovala také Klára Zakopalová, která vyřadila turnajovou šestnáctku Marii Kirilenkovou z Ruska ve třech setech 6:4, 3:6 a 6:3. Se soutěží se naopak rozloučil Lukáš Rosol, který prohrál s třináctým nasazeným Argentincem Juanem Mónakem 6:7, 0:6 a 6:7. Páteční utkání Berdych vs. Anderson odvysílá živě od 11:00 ČT4 a náš web.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Bernat Armangue

Kvitová měla zápas se světovou devadesátkou Urszulou Radwaňskou pod kontrolou. V prvním setu prohrávala 0:1, ale pak získala sedm her za sebou. Jediná komplikace přišla ve třetí hře, v které odvracela tři brejkboly. K zisku druhé sady stačil Kvitové jediný brejk a zápas ukončila při druhém mečbolu.

"Myslím, že jsem zahrála dobře. Servis sice mohl být trošku lepší, ale co se týká hry, jsem docela spokojená. Je ale pravda, že její styl mi seděl. Nehraje moc rychle, mohla jsem chodit do míčů," uvedla Kvitová pro server iSport po utkání, které trvalo přesně 70 minut. Svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy si k postupu pomohla třiceti vítěznými údery, Polka jich měla jen šest.

Je nám líto, video expirovalo.
French Open 2012

O osmifinále bude dvaadvacetiletá wimbledonská vítězka Kvitová hrát se 108. hráčkou světa Ninou Bratčikovovou z Ruska. "Každá hráčka, která je na grandslamu a navíc postoupí do třetího kola, musí hrát dobře. Není to tak jednoduchý, jak se může zdát," řekla Kvitová.

Pravé rameno ji při utkání příliš nebolelo. "Zítra to bude asi horší," řekla. Loni při triumfu ve Wimbledonu se také potýkala se zraněním, tehdy měla problém s nohou. "Tohle je možná o trošku lepší. Musím být zase zraněná, abych tady vyhrála, ne?" uvedla v dobré náladě. 

Klára Zakopalová
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Na kurtu pražská rodačka ukázala bojovné srdce. V prvním setu prohrávala rychle 0:4. "Nemohla jsem se do zápasu dostat hlavou, pospíchala jsem a dělala spoustu chyb," řekla MF Dnes. Ziskem šesti her ale sadu otočila. "Uvolnila jsem se," vysvětlila. V rozhodujícím třetím dějství Zakopalová doháněla ztrátu podání a opět vývoj otočila. "Na konci už mě docela bolely nohy. Některé výměny byly dlouhé a už je mi třicet. Ale na to člověk nemyslí, když je v boji. Chce vyhrát za každou cenu," řekla.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články