Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Kvitová se v úvodním zápase opřela o servis i přesný zrak

Moskva – Pro vítězku Turnaje mistryň a čerstvě druhou hráčku světového žebříčku úvodní zápas finále Fed Cupu na první pohled nebyl složitý. Se sedmadvacátou hráčkou WTA Marií Kirilenkovou strávila na kurtu zhruba hodinu a konečným poměrem 6:2 a 6:2 ve svůj prospěch. Podle vlastních slov jí pomohl zejména tvrdý servis při podání, ale také téměř bezchybný zrak. Hned pětkrát za zápas se odhodlala využít videoslužbu zvanou "Jestřábí oko" – a čtyřikrát byla úspěšná.

Petra Kvitová
zdroj: ČT24

Jednadvacetiletá Kvitová povzbuzená triumfem na Turnaji mistryň se brzy dostala do pohody a od stavu 1:2 zápas rozhodla ziskem sedmi her v řadě. Podobně jako na Turnaji mistryň se prezentovala agresivním stylem, který promítla hlavně do precizního servisu. "Bylo to náročné a nemyslela jsem si, že to bude až takhle lehký, ale ono to vypadá asi jenom podle skóre, že to bylo 6:2, 6:2, ale víceméně ten zápas byl opravdu o tom mém servisu, který mi v začátku hodně pomáhal a kvůli němu jsem vlastně zvládala celý zápas," svěřila se rodačka z Fulneku.

Kvitové v utkání perfektně vycházela i volba Jestřábího oka - čtyřikrát rozhodlo pro českou hráčku jen pár milimetrů. "Musím přiznat, že tam bylo i štěstí. Takové kousky, které jsem měla, to není jen tak," usmála se jednadvacetiletá hráčka.

Během hry na sobě nedávala znát náročný program z minulého týdne. Během 6 dnů totiž absolvovala hned 5 obtížných utkání. "Abych pravdu řekla, tak během týdne jsem se necítila úplně fit, ale když jdete na kurt a víte, že ten bod se od vás čeká a že bojujete za Českou republiku, tak vám nemůže nic stát v cestě. I když jsem se na začátku necítila úplně konformně, tak to musíte prostě vybojovat a začít víc hrát, abyste se do toho dostali," dodala Kvitová.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Petrou Kvitovou
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články