Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová se utká o titul v Birminghamu, Strýcová podlehla Rybárikové

Už jen jeden triumf dělí Petr Kvitovou od toho, aby na turnaji v Birminghamu obhájila titul. Česká hráčka se do pátého finále v sezoně podniku WTA po triumfu nad Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou 6:3, 6:2.

Petra Kvitová
zdroj: REUTERS autor: Ed Sykes

O pětadvacátý turnajový triumf v kariéře se Kvitová v neděli utká se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou, jež v druhém semifinále zdolala 7:6 a 6:4 Barboru Strýcovou.

Dosavadní jediný vzájemný duel s Rybárikovou vyhrála před čtyřmi lety v New Havenu Kvitová. Své schopnosti na trávě však Rybáriková prokázala loňským postupem do semifinále Wimbledonu a také nyní v Birminghamu, kde už v prvním kole vyřadila Karolínu Plíškovou.

"Vím, že ráda hraje na trávě, takže to snad bude hezký zápas na koukání," řekla Kvitová, jež stejně jako Strýcová řadí slovenskou tenistku mezi nejbližší kamarádky na okruhu. "Jasně, jsme dobré kámošky. Už jsme tady tento týden trénovaly, vždycky spolu trénujeme, když jsme na stejném turnaji," dodala česká hvězda.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová ještě v Birminghamu neztratila set a může navázat na letošní triumfy z Petrohradu, Dauhá, Prahy a Madridu. Osmadvacetiletá Češka vyhrála šest posledních finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová je ve finále turnaje v Birminghamu

Kvitová se může v Birminghamu opřít o servis a tvrdé umístěné údery. S třicátou hráčkou světa Buzarnescuovou sice ztratila jednou podání, sama ale brejkla soupeřku čtyřikrát a zápas ukončila šestým esem. Buzarnescuovou už letos Kvitová porazila v třísetové bitvě v pražském finále.

"Nějaký čas mi trvalo, než jsem si zvykla na její levácký servis a ostatní údery. Je to přece jen něco jiného," řekla Kvitová. V Birminghamu zatím plní roli velké favoritky. "Skoro vždycky se ode mě očekává, že vyhraju, takže není jednoduché jít do semifinále na takovém turnaji, který mám hodně ráda. Nervy pořád pracují, ale snažila jsem se hrát dobře a vyhrála jsem," řekla tenistka z Fulneku.

Výhra byla pro Kvitovou už 36. v sezoně, čímž překonala dosud vedoucí ženu v této statistice Simonu Halepovou z Rumunska. "Tohle jsem na začátku sezony vůbec nečekala. V Austrálii to nezačalo moc dobře, ale teď si nedokážu představit lepší průběh roku," řekla fedcupová reprezentantka.

Strýcová neúspěšně útočila na třetí finále v Birminghamu po letech 2014 a 2016, v pátém vzájemném zápase nedokázala poprvé v kariéře Rybárikovou porazit. Šance přitom zkušená Češka měla. V prvním setu byla za stavu 5:3 a 30:0 dva míčky od zisku sady, ale nezvládla game dopodávat a tie-break pak prohrála hladce 1:7.

Ve druhé sadě byla Strýcová blízko vyrovnání, ale za stavu 4:3 a 30:0 při vlastním podání opět hru neuzavřela a Rybáriková třemi gamy za sebou zápas otočila. Dvaatřicetiletá plzeňská rodačka utkání ukončila příliš dlouhým forhendem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články