Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kvitová se bojem o post jedničky nestresuje

Sydney - Dva zápasy chyběly tenistce Petře Kvitové k tenisovému Olympu. Výhra na turnaji v Sydney by českou hvězdu vynesla na post světové jedničky, ale wimbledonská vítězka prohrála v semifinále s Číňankou Li Na, ačkoliv nadějně vedla 6:1 a 3:1. Kvitová se ale prohrou
nestresuje a do Melbourne na grandslamové Australian Open odjede pozitivně naladěna, že hraje dobře.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Zápas dopadl, jak dopadl. Nejsem nejšťastnější, ale na druhou stranu jsme hrály dobře. Mám za sebou dva týdny, ve kterých jsem odehrála výborné zápasy, a doufám, že se to potvrdí v Melbourne," řekla Kvitová. Před turnajem v Sydney Kvitová pomohla čtyřmi výhrami Česku k zisku Hopmanova poháru.

V olympijském centru v Sydney měla první šanci usednout na trůn místo Dánky Caroline Wozniacké, ale neuspěla. "Netrápí mě, že jsem se tady mohla stát jedničkou," řekla Kvitová. Otázky na možnost být v čele žebříčku nyní slýchá na každém kroku. "Pro mě je to obehraná písnička. Pořád odpovídám stejně, už jsem si zvykla," řekla Kvitová. Očekává, že se to nezmění ani v Melbourne, kde bude mít další šanci být první. "Možná to trošku opadne, ale stejně to tam pořád bude."

Prohra s pátou hráčkou světa Li Na dlouho Kvitovou nebolela. Už u sítě se obě společně smály. "Jsme dobrý kámošky. Ona je fajn a říkala, že jsme měly dobrý trénink před Melbourne," řekla Kvitová. A s první čínskou grandslamovou vítězkou, královnou loňského Roland Garros, si hned domluvily na neděli trénink. 

Před rokem došla Kvitová na Australian Open do čtvrtfinále a na letošní ročník se těší. "Řadím ho asi hned za Wimbledon," uvažovala vítězka z Al England Clubu. Důvodem je Austrálie jako taková. Obliba australského kontinentu je znát i na výsledcích Kvitové. V Hobartu získala v roce 2009 svůj první titul na WTA a loni začala výhrou v Brisbane parádní sezonu. Letos už získala týmový Hopmanův pohár, teď by ještě ráda dosáhla na triumf i ve dvouhře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články