Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kvitová: Sama jsem se divila, jak to jde

Londýn - Česká tenistka Petra Kvitová nečekala, že se jí dnes podaří v osmifinále Wimbledonu tak rychle porazit Belgičanku Yaninu Wickmayerovou. "Jsem překvapená, jak to bylo rychlé. Čekala jsem boj jako při každém dosavadním zápase," řekla po zápase Kvitová, která měla dosud s Belgičankou vyrovnanou zápasovou bilanci 3:3. Příjemně překvapená byla i vlastní hrou, kterou neovlivnilo ani svalové zranění na pravé noze. Obává se však, že by jí zranění mohlo dělat problémy.

Podle Kvitové byla důležitá první hra, kdy se jí podařilo prorazit podání Wickmayerové. "Potom ztratila jistotu na servisu. Ale hrála jsem moc dobře a nedala jsem jí šanci se do toho dostat," prohlásila. "Sama jsem se divila, jak to jde. Byla jsem příjemně překvapená."

Problémem by ale mohlo být svalové zranění na pravém stehně. "Mám tam nějakou trhlinku, teď s tím bojuju. Není to nic příjemného. Stalo se mi to s (Robertou) Vinciovou ve třetím kole. Myslím, že jsem trochu uklouzla," řekla Kvitová. Zranění cítí především při podání a při returnu. Kvůli poraněné noze také v sobotu odpočívala. "V neděli jsme si byli pinknout jen na tři čtvrtě hodinky, abychom to nezatěžovali," uvedla jednadvacetiletá tenistka. Kromě toho chodí dvakrát denně na ošetření - na laser, ultrazvuk i masáž. "Musím se s tím poprat. Když si dám nějaký prášek, tak to snad nebude bolet," dodala.

Ve čtvrtfinále se střetne s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou. "Hrála jsem s ní už dávno. Hrály jsme v hale a moc mě nestíhala, ale určitě se zlepšila. Tady hraje vždycky dobře," řekla Kvitová.

Dnešním výkonem Kvitové a jejím rychlým vítězstvím byl nadšen i komentátor BBC. "Mohlo se stát, že jste propásli, jak Petra Kvitová zničila Yaninu Wickmayerovou...," uvedla BBC a poznamenala, že Kvitová ztratila na cestě do čtvrtfinále jen 15 her. Petra Cetkovská, která dnes do čtvrtfinále nepostoupila, věří, že její krajanka a jmenovkyně má na vítězství v turnaji. "Petra má skvělou hru na trávu. Je velká, je levačka, servíruje, má rány, už loni tu byla v semifinále," řekla Cetkovská. "Určitě má hodně velkou naději vyhrát. Jestli ne letos, tak v příštích letech."

Podle Berdycha o utkání rozhodlo Fishovo podání

Podle Tomáše Berdycha bylo klíčovým důvodem jeho dnešní porážky s Američanem Mardym Fishem v osmifinále Wimbledonu soupeřovo podání, na které nedokázal najít protizbraň. "Výborně servíruje, pak si může dělat, co chce. Absolutně jsem nedokázal jeho servis přečíst, abych si mohl vytvořit nějaký tlak," řekl Berdych. Největší problémy mu dělal Američanův nízký nadhoz, při kterém nebyl s to Fishovo podání odhadnout.

Loni se ve Wimbledonu dostal do finále, zatímco tentokrát opouští turnaj v osmifinále. "Odjíždím odtud s pocitem, že jsem vyhrál tři zápasy a přežil první týden. A že jsem určitě měl na to, abych uhrál víc," dodal.

Svou dosavadní sezonu považuje za solidní. "Ale určitě ji něco chybí, takže je důležité to nevzdávat," řekl Berdych, který se ještě letos nedostal na žádném turnaji do finále. Podle něj by měl být druhý půl rok lepší než stejné období loni. "Jede se dál, velkých turnajů je tam ještě spousta, třeba bezbodový US Open," řekl v souvislosti s mezinárodním mistrovstvím USA, kde loni vypadl v prvním kole, takže zde nemusí obhajovat body a každý postup mu přinese bodový zisk.

Tomáš Berdych
zdroj: AP Photo autor: Alastair Grant
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články