Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Kvitová: S Radwaňskou je to vždy těžké, musím být trpělivá

Singapur - Petra Kvitová je jedno vítězství od svého druhého triumfu na Turnaji mistryň. Na své čtyři roky staré vítězství se pokusí navázat proti Agnieszce Radwaňské. "Udělám všechno, abych vyhrála," říká Kvitová.

Petra Kvitová vítězí v semifinále Turnaje mistryň
zdroj: ČTK/AP autor: Joseph Nair

Pětadvacetiletá Kvitová i o rok starší Radwaňská prošly ze skupin s bilancí výhry a dvou porážek a v semifinále vyřadily favoritky. Kvitová po velkém obratu ve druhém setu a nejlepším výkonu v turnaji zdolala Rusku Marii Šarapovovou a Radwaňská po urputném boji porazila Španělku Garbiňe Muguruzaovou.

"Finále hraju strašně ráda, bude to krásné a udělám všechno, abych vyhrála," řekla Kvitová. "S Petrou jsou to vždy skvělé zápasy. Nemám ve finále co ztratit a jen budu doufat, že budu hrát stejně skvěle jako proti Garbiňe," uvedla Radwaňská, která je ve finále Masters poprvé. Proti Kvitové bude usilovat o první velký triumf.

Česká tenistka vede nad Radwaňskou ve vzájemných zápasech 6:2. "Víte, co říkal Churchill o statistice? Jediná statistika, které věřím, je ta, kterou jsem si sám zfalšoval," vtipkoval trenér Kvitové David Kotyza. Na Turnaji mistryň se obě hráčky potkají už popáté, přičemž v předchozích duelech získala každá po dvou výhrách.

"Vždycky je to s ní těžké. Hodně toho vrátí a tak nepříjemně pro soupeřku, že je těžké zabít míč. Budu muset být hodně trpělivá," uvedla Kvitová. Podle Kotyzy bude duel s Radwaňskou dost o nervy. "Vůbec teď nedokážu říct, jak to proběhne. Nějak se připravíme. Věřím, že to tam nenechá ležet," řekl.

S Radwaňskou bude bojovat zároveň o páté místo v žebříčku. Vítězka zápasu obdrží přes dva miliony dolarů, v přepočtu přes 50 milionů korun. Už postupem do finále Kvitová i Radwaňská překonaly v kariéře hranici dvaceti milionů dolarů vydělaných na odměnách z turnajů.

Druhou výhrou na Turnaji mistryň by Kvitová překonala Janu Novotnou, vítězku Masters z roku 1997. Z českých rodaček má nejvíce triumfů Martina Navrátilová, majitelka rekordních osmi vavřínů, ale všechny získala jako Američanka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články